Motivul pentru care ne urăsc străinii

Cei care muncesc prin străinătate au observat probabil că nici francezii, nici englezii, nici nemții nu au o părere foarte bună despre noi ca nație și sunt sigur că mulți dintre voi v-ați gândi că sunt rasiști din cauza faptului că noi, sau țiganii de la noi, facem căcaturi prin țările lor. Adevărul este că cei care fac nasoale și fură sunt într-o proporție infimă comparativ cu restul diasporei, așadar de ce se grăbește o întreagă Europă să se uite urât la noi? Ei bine, o să dăm exemplul șoferilor de camion.

România este de departe țara șoferilor de camion care pleacă bineînțeles în străinătate după ce-și iau permisul. Ei bine, 95% dintre cei care fac acest lucru pleacă cu un contract românesc de genul salariul minim pe economie în țară + diurnă, care adunate, la final de lună dau undeva la 1700-1800 de euro. Problema este că aceste salarii strică piața vesticilor. Acest aval de mâna de lucru calificată, venită din est, este mult mai ieftină. Știați că un șofer de camion din Canada câștigă undeva la 4000 de euro pe lună? De ce în Europa toată lumea merge pe maxim 2000 atunci?

Păi, fraților, de-asta ne urăște lumea prin Europa, pentru că mergem să muncim pe salarii mult mai mici și automat, din cauza noastră ei își pierd joburile bine plătite. Eu unul sunt sigur că dacă am fi cerut salarii de 3000 de euro în Europa cum aveau cândva străinii, înainte de valul de mână de lucru ieftină din Europa de Est, nimeni nu ar fi avut nimic cu noi.

Ei bine, atunci când auzi că există șoferi de tir români care primesc 800 de euro salariu și muncesc pe Franța, cam realizezi că suntem o problemă.

Leave a Reply