Motivul principal pentru care se defectează mașinile diesel mai des…

Foarte multă lume pare să aibă o problemă cu mașina diesel, pe motorină. Cică sunt mai pretențioase și se strică mai repede. Ei bine, eu am un Scenic de vreo 3 ani de zile și sunt de cu totul altă părere. Am avut și mașină pe benzină, acum am pe motorină și sunt foarte mulțumit.

De ce există această teamă de mașini diesel?

Păi motivul principal este faptul că oamenii nu știu să le folosească. De exemplu motorul diesel are turații mai mici, vitezele trebuie schimbate ceva mai târziu iar în oraș trebuie să se evite kick-down când mașina este în treaptă superioară de viteză. Turbina nu se defectează decât dacă este forțată în treptele inferioare de viteze, nu când se merge la viteză constantă…

Deci motivul principal pentru care oamenii fug de mașinile diesel se leagă de faptul că habar nu au să conducă. În al doilea rând, există și partea cu întreținerea. După ce că oamenii conduc anapoda mașina diesel, o mai întrețin și foarte slab. De exemplu se bagă motorină amestecată cu ulei, de la tractoare sau vapoare sau trenuri sau dracu știe ce altă nebunie.

Românul ar băga și rahat în rezervor dacă ar știi că ar fi un combustibil înlocuitor. Nu pricep, oamenii care nu vor să dea bani pe combustibil cumpără o mașină diesel. De ce încearcă să mai reducă din nou consumul cu ulei de gătit sau cârmâz de la vapoare?

E de-a dreptul incredibilă specia asta numită român, desprinsă din rasa umană de muuult timp. Mașinile diesel se defectează mai des pentru că nu sunt conduse cum trebuie și pentru că nu sunt întreținute. Punct. Cei care spun că sunt motoarele mai ciudate de la mama natură sunt niște imbecili…

 

Leave a Reply