Motoare electrice trifazate preturi excelente

Desi romanii sunt ahtiati cupa preturile mici, este nevoie si de putina inteligenta. Vedem la televizor si in viata de zi cu zi cum isi rup hainele la deschideri de hipermarketuri la auzul cuvantului “oferta”. Ne trebuie sau nu ne trebuie, daca e vorba de oferta atunci sa cumparam cat mai mult, vedem noi dupa ce facem cu ele. M-a distrat teribil o batranica ce-si cumparase 5 tigai din care doar una pentru ea, restul pentru rude, nepoti, fini, nasi si asa mai departe. Pai daca e la oferta trebuie profitat, nu?

Trebuie sa scapam de acest mod pagubos de gandire. Suntem o tara saraca, insa suntem saraci din pricina noastra. Romania sta pe un munte de resurse pe care nimeni nu le exploateaza. Toate intreprinderile s-au inchis pentru ca nu am avut cap sa le mentinem functionale. Ce a cladit Ceausescu in zeci de ani s-a evaporat in doar 20 de ani.

Lucrand la Petrom, am auzit foarte multe lucruri amuzante in ceea ce priveste mentalitatea si modul de gandire. Acolo de cele mai multe ori achizitiile se fac fara cap, de niste oameni care se pricep la de toate numai la ceea ce fac nu. De exemplu m-am amuzat copios cand s-a defectat un motor de la o spalatorie. Exista in oras o spalatorie automata (cu perii uriase, in care intrii cu maisna si iesi cu masina, doar de exterior). Au mers si au cumparat cel mai scump motor trifazic fara sa intrebe pe nimeni ce si cum. Bineinteles ca au cumparat o petarda chinezeasca scumpa care s-a defectat din nou in mai putin de o luna. Daca ar fi cautat si ei pe net motoare electrice trifazate preturi excelente, ar fi ajuns probabil la o firma precum Braco, de unde nu ai cum sa cumperi altceva inafara de calitate.

Am ajuns la concluzia ca pe langa mentalitate, mai e nevoie si de acel gram de inteligenta. Acel gram care sa-ti spuna “dar daca ma uit si in alta parte inainte sa arunc cu banii?”. Intotdeauna exista un echilibru intre calitate si pret si trebuie sa invatam sa il descoperim cat mai eficient si rapid cu putinta.

Leave a Reply