Motorul este sufletul masinii, insa cati sunt constienti de acest lucru?

Uleiul cu care motorul masinii noastre conteaza destul de mult. Asa cum oamenii sunt tinuti in picioare de catre inima, asa si masina este mentinuta in viata de motor. Atunci cand se strica motorul, masina devine inutila si acesta este motivul principal pentru care ar trebui sa avem mare grija de motorul masinii noastre. Exista o vorba in popor care spune cam asa:

“La o masina, poate sa fie defect orice, dar sa mearga motorul. Atata timp cat motorul functioneaza, roata se invarte”

Am observat faptul ca foarte multi romani neglijeaza la maxim intretinerea masinii, inclusiv intretinerea motorului elementara. Daca se merge cu masina pana placuta de frana ajunge la fier nu e nimic ciudat, atunci poate vi se pare ciudat faptul ca exista oameni care nu fac niciodata schimbul de ulei, sau daca il fac il fac o data la 3-4 ani, cand isi aduc aminte sau cand termina motorul.

Nu inteleg de ce avem mentalitatea asta de om delasator si inconstient. Parca nu ar fi lucrurile noastre, parca nu am fi muncit pentru aceste masini de care ne batem joc la foc automat. Nu inteleg ce se intampla, de ce oamenii nu au grija de masini? Sa fie din cauza lipsei banilor? Pai bai tata, daca nu ai bani sa intretii o masina, nu o mai cumperi. E clar, nu?

Cu toate acestea, exista si oameni cu bani care nu se uita nici macar la un amarat de nivel pe joja de ulei. Isi cumpara masina in ideea “sa-si faca treaba cu ea” si parca aceasta scuza ii absolva de orice vina pe care ar putea-o avea atunci cand cineva le reproseaza ca nu isi intretin masinile. Cat poate sa coste un ulei de calitate? Priviti aici. Discutam despre cateva sute de lei pe care ii dai o data la nu stiu cati ani.

Nici macar nu trebuie sa te mai duci in oras sa cumperi ulei, il gasesti online pe starlubricants.ro si dupa ce faci comanda, iti vine direct acasa prin curier. Tot ce trebuie sa faci este sa mergi la un atelier specializat in schimb ulei pentru a face operatiunea. Insa, pentru asta, trebuie sa ai constiinta si sa iti dai seama de faptul ca motorul este sufletul masinii cu care iti faci treaba in fiecare zi.

Leave a Reply