Munca de birou

Exista doua categorii mari de meserii daca le putem numi asa, cele active si cele de birou. Meseriile active impun deplasare in teren si munca fizica, pe cand munca de birou prevede munca intelectuala ori pe calculator.

De cand am terminat liceul le-am facut pe ambele. Am avut joburi active unde mergeam sa montez casete luminoase, mergeam sa le fabric, dar am lucrat si la birou la tipografie scriind si editand carti. Pot spune ca trebuie sa existe o anumita balanta intre cele doua, intre munca fizica si cea intelectuala. Dupa o anumita perioada intervine rutina si oboseala. Incepi sa nu mai ai rabdare si sa te enervezi cand volumul de munca incepe sa creasca.

Pana acum, munca de birou mi s-a potrivit cel mai bine desi mi s-a parut mult mai stresanta.  Nu sunt genul care sa se dea inapoi de la munca sau de la responsabilitati, asa ca nu ma deranjeaza stresul. Se spune ca adevarata valoare a omului se cunoaste abia in conditii de stres.

Cu munca de birou am observat insa o singura problema. Nu prea se face curat. Cel putin la tipografie unde am lucrat eu nu facea nimeni. Toti plecau acasa tarziu in noapte cand nimeni nu mai statea sa faca curatenie generala. Patronul apela mereu la niste firme de curatenie, care veneau la fiecare sfarsit de saptamana cand noi nu lucram si faceau curatenie in birouri. Toate se rezolvau pana la urma insa era destul de neplacut sa cauti ceva si sa nu gasesti din cauza dezordinii.  Adevarul era ca  nu eram nici pe departe cei mai ordonati oameni de pe suprafata pamantului.

Dupa o perioada de cativa ani a trebui sa renunt la acest job. Devenise atat de monoton si plin de rutina incat nu mai puteam face nimic. Mereu o schimbare e binevenita, pentru ca nu are rost sa ne amaram viata din cauza locului de munca. Daca nu mai suntem pe acelasi plan de idei, ne cautam altceva care sa ne redea zambetul si cheful de viata.

Leave a Reply