Munca in gradina devine o placere cu www.hortifarm.ro

Cine poate uita gradina bunicilor de la tara? Era imensa si avea de toate. Incerc totusi sa imi aduc aminte vreo leguma care nu se gasea intre rasadurile lor. Nu cred ca exista. Bunicii erau niste oameni foarte constinciosi, le placea munca si le placea sa aiba de toate. Erau independenti, nu cereau la nimeni. Din contra, erau un ajutor de incredere pentru batranii satului, lipsiti de vlaga si de bani. Gradina lor cred ca se insira pe vreo jumatate de hectar, era imensa.

Ei bine, odata cu trecerea timpului, bunicii si-au pierdut din forta si au inceput sa cultive tot mai putin. Gradina imensa a devenit o mica gradinita, pe masura fortelor lor. Nu mai puteau munci atata teren si au decis sa restranga la cateva rasaduri din fiecare leguma. Au diversitate insa nu mai au cantitate. Vad in ochii lor ca sunt tristi, tristi ca nu mai pot ajuta pe altii. Abia daca se mai pot ajuta pe ei.

In urma cu cateva zile am vrut sa le fac o surpriza si cred ca am reusit. Le-am cumparat o motosapa, o motocoasa, un motocultor si tot ce e nevoie pentru microagricultura. Multi ar spune ca sunt niste utilaje prea scumpe pentru ce au ei de facut, insa imi place ideea ca sunt puternice, nu trebuie sa munceasca pentru a le folosi prea mult. Am gasit o oferta buna pe www.hortifarm.ro, asa ca nu am cheltuit cine stie ce bani. Oricum, si scumpe sa fi fost, bunicii merita. La batranete trebuie sa fie inconjurati de unelte care sa ii ajute. Datorita acelor unelte, au inceput iarasi sa cultive jumatate de hectar fara gradina.

M-am bucurat cand mi-au spus ca le e mai usor acum cu aceste unelte de cat inainte cand erau in putere si munceau ore bune in gradina. Asta am si urmarit, sa le fac viata mai usoara. Daca am reusit, ma bucur. Vad in ochii lor ca am reusit. Dupa o viata intreaga de truda merita o batranete frumoasa si usoara. Daca noi nu ne gandim la ei, atunci cine?

E uimitor cum tehnologia a inceput sa usureze munca. Parca mai ieri singura solutie de a sapa gradina era sapa si cazmaua. Astazi, avem utilaje mici, puternice pe care le putem folosi chiar daca avem o varsta respectabila. Tehnologia isi face treaba fara probleme.

One Response

  1. Dragos July 24, 2015

Leave a Reply