Munca la patronii romani

Munca la patronii romani echivaleaza cu pacaleala in sine. Eu pe unde am lucrat nu am intalnit patron care sa iti respecte drepturile elementare din contract. Nicaieri nu mi-au fost platite orele suplimentare si nicaieri nu mi-a spus cineva “luna asta iti dau mai mult ca s-a lucrat mai mult”… Never ever. Stai si te uiti la ei cum incearca tot felul de trucuri penibile prin care sa iti ia din salariu, nu sa iti dea. In schimb, pretentii au cu duiumul.

Asta e unul din lucrurile care ma deranjeaza cel mai mult la actualul loc de munca. Dupa ce ca e un job prost platit, dupa ce ca orele suplimentare nu se ia in calcul, pretentii sunt cu zecile, care mai de care mai penibile si mai ridicole. nu o sa ma apuc acuma sa le enumar pentru ca nu are rost. Ma gandeam doar cum patronii din Severin profita la maxim de nenorocirea abatuta asupra orasului prin faptul ca nu ai unde sa te duci sa lucrezi. Pur si simplu nu exista locuri de munca, nu exista investitii, nu mai exista industrie. Orasul Drobeta desi se afla pe malul Dunarii este unul dintre cele mai sarace orase din tara, ca si judetul de altfel. Cine a mai pomenit oras pe Dunare care sa abunde in saracie?

Nu exista interes pentru cel de langa tine si de aici porneste totul. Atata timp cat cei care ar trebui sa faca ceva pentru cresterea nivelului de trai nu se ingrijesc de cat de propriile buzunare, noi, cei care ne ducem traiul in orasele sarace nu avem decat o singura solutie la indemana, si anume plecatul. O sa plecam fain frumos in alte parti unde gasim locuri de munca si unde visele noastre se pot indeplini pentru ca nimeni nu isi doreste sa isi iroseasca viata muncind in Severin pe bani de nimic, suportand niste patroni la fel de handicapati ca cei de la spitalul de nebuni si asa mai departe. Viata e atat de scurta si eu unul de multe ori simt ca mi-o irosesc continuand sa muncesc in orasul acesta.

Leave a Reply