Muzica clasica in portul Drobeta

Cu ocazia zilelor orasului, s-a organizat o gheorlaneala si o paranchelie generala in cateva puncte startegice stiute de toata lumea din pricina traditiei. Da, in fiecare an se pune o scena pe Calea Tg. Jiului si una in parcare la Carrefour. Ei bine, anul acesta am fost putin surprins. Am asistat la un concert de muzica clasica organizat pe un mic ponton din portul Drobeta. Cateva viori, niste tobe, un violoncel si-au facut simtita prezenta la ceas de seara pentru 20 de spectatori. Imi pare rau ca nu a stiut nimeni de eveniment, insa pe alta parte, cu siguranta n-ar fi fost mai mult de 20 nici daca s-ar fi stiut. Nu desprinzi tu romanul asa de simplu de halba cu bere si de muzica populara sau de micul la gratar. Muzica clasica nu atrage pe nimeni.

Am reusit sa filmez cateva secunde, asa, doar ca sa vedeti ca nu mint. Stiu ca e putin ciudat sa vezi un concert de muzica clasica pe un ponton de 50 de metri patrati, insa iata ca s-a intamplat si ma bucur ca am fost in zona sa surprind momentul. Cred ca vreo jumatate de ora a durat micul concert, apoi a urmat un program artistic divers, din care nu au lipsit nici ceva muzica usoara alaturi de o piesa de teatru recitata la microfon.

Frumos program artisitc si multumim municipalitatii ca au ale sa il tina intr-un loc retras, fara sa il anunte. Parca mi-ar fi fost si scarba sa vad pe ponton toti tiganii, betivanii si cocalarii veniti sa faca caterinca, nu sa se bucure de un moment frumos. Cocalarii si tiganii sa ramaie la gheorlaneala pe la Carrefour si unde s-o mai tine, sa lase muzica clasica pentru cei care sunt capabili sa o inteleaga in primul rand. Cele bune.

Leave a Reply