Muzica, Dans!

Si se potriveau perfect unul cu celalat. Erau cea mai buna pereche de dansatori pe care i-am vazut vreodata. Stiu ca la televizor nu prea se transmit concursuri de dans sportiv, probabil nu fac audienta. Lumea nu este asa interesata de o arta la fel de mult este de stiri macabre, emisiuni penibile mondene si talk show-uri. In fine, este o discutie pe care nu doresc sa o mai abordez. Dansul sportiv este capabil sa intinereasca si cel mai batran suflet, desi s-ar spune ca acesta nu ar avea varsta. Un suflet de copil se ascunde intotdeauna in aboslut toate inimile. 20, 30, 50, 70, 90 de ani, sentimentul pe care il resimtim este acelasi. Indiferent de varsta.

Si ritmul lor era sincronizat la zecime de secunda. Desi nu cred ca aveau mai mult de 18 ani, pareau doi copii de gimnaziu. Dansul si tinuta de dans sunt capabile sa te scoata din clepsidra timpului in care suntem toti captivi. Fiecare graunte de nisip ce se scurge reprezinta o viata. Porneste de sus cand nu are nimic deasupra sa decat neantul si ajunge jos, un timp mai tarziu.

Am fost mai de mult la o sala din oras sa privesc un concurs de dans. A fost pentru prima data cand s-a organizat asa ceva si am zis ca trebuie sa ma duc sa vad. Mare meloman si dansator de meserie, nu puteam lipsi. I-am urmarit pe toti. Au trecut 2 ore si zeci de perechi. Ei erau unici si cei mai buni. Castigatorii au fost alesi din 30 de perechi participante si erau tocmai de la o scoala de dans copii Bucuresti. Au venit de la peste 350 de kiloemtri departare doar ca sa participe, doar pentru ca le place sa danseze, doar pentru ca atunci cand danseaza se simt in lumea lor nemurori si semizei. Bineinteles ca premiul oferit nu acopereau nici macar cheltuielile de deplasare ale celor 2 veniti impreuna cu familiile. Oricum nu conteaza, se vedea pe fetele lor ca nu danseaza pentru premiu, nu ii intereseaza banii. Aceleasi fete luminate le-am vazut si inainte si dupa dans, si inainte de decernarea premiilor si dupa. Sunt convins ca daca ar fi iesit ultimii la fel de limpezi in priviri si veseli ar fi fost.

I-am vazut pe ei si cu siguranta cand voi avea copii ii voi trimite la cursuri de dans. Sunt de parere ca dansul te ajuta in viata destul de mult, mai ales daca este practicat ca sport. Creste capacitatea de concentrare, rezistenta la efort fizic prelungit si rezistenta la stres si tensiune. Am numai cuvinte de lauda despre aceasta disciplina si de multe ori regret ca parintii mei nu m-au dat si pe mine la cursuri la momentul potrivit. Poate ca nu aveau unde, in anii 90 si inceputul anilor 2000 nu existau astfel de centre. Astazi, exista o gramada de posibilitati mai ales daca domiciliul se afla in capitala.

Leave a Reply