Ne nastem cu pretentii, fara sa oferim nimic in schimb

Ne gandim la la cei care au pretentii peste pretentii, insa nu ofera nimic in schimb deci. Avem parte de asemenea oameni cu totii, fiecare are exemplele lui. Sau mai sunt acei oameni care te ajuta o data apoi au pretentia sa le fii recunoscator pe vecie pentru ca, la un moment dat, ti-au dat 5 lei cand ai avut nevoie sau ceva de genul. Pretentiile nu stiu din care parte a creierului se nasc, insa din pacate se pare ca la unii este singura emisefera activa.

Din punctul meu de vedere, e bine sa ai pretentii atunci cand ai motive. De exemplu, ajuti pe cineva si ceri sa ti se intoarca favorul. Ei bine, cu acel favor s-au cam zis bre cu pretentiile, daca incepi sa ceri sa cer si iar sa ceri in contul a ceea ce ai facut tu pentru om in urma cu N ani desi el te-a ajutat de 10 ori pana atunci, nu esti altceva de cat un mascarici si un gainar, un profitor care are impresia ca daca a ajutat cand are dreptul sa acapareze intreaga viata a celui ajutat.

Pretentia e bine sa se nasca o singura data daca vrem sa fim oameni, daca vrem sa fim magari, se poate naste non stop. Dar stati putin , aceia nu prea sunt oameni. Sunt niste animale cu chip de porc pe care cu totii ii avem aproape. Ni se dau drept prieteni care o viata intreaga s-au obisnuit sa ceara. Cred ca in Romania ar trebui sa mai apara o meserie oficiala, aceea ce cersetor. Chiar daca a fost acaparata la negru de cei care stau cu mana intinsa pe la semafoare, nici cei care cer diverse ajutoare nu sunt departe.

Leave a Reply