Ne ocupăm personal de campaniile SEO pentru magazinul nostru sau apelăm la o firmă specializată?

servicii SEODeținătorii de magazine online din România se împart în trei mari categorii: există acei proprietari care se ocupă personal de SEO întrucât dețin cunoștințele necesare acestei operațiuni (sau cel puțin asta cred ei), există acei patroni care angajează un tânăr freelance care să se ocupe de SEO și la final am lăsat pe cei mai des întâlniți proprietari de magazine online care se ocupă de SEO prin intermediul firmelor ce oferă servicii SEO profesionale.

În cazul în care vă gândiți să vă ocupați personal de administrarea campaniilor SEO pentru magazinul dumneavoastră sau să încercați să angajați un tânăr special pentru SEO, haideți să vedeți avantajele lucrului cu companii specializate în asemenea servicii mai întâi pentru că mai mult ca sigur vă veți răzgândi. Vom scoate în evidență aceste avantaje prezentând evident probleme celor două metode mai sus menționate.

De ce să apelezi la o firmă specializată în servicii SEO

În primul rând, nu toată lumea cunoaște SEO în adevăratul sens al cuvântului. Niște noțiuni de bază nu vor avea același efect într-o campanie cu cum ar avea niște noțiuni avansate. Acum, între noi fie vorba, un deținător de magazin online nu prea are de unde să dețină cunoștințe avansate de SEO decât dacă a lucrat într-o asemenea companie și zi de zi a fost nevoit să se lupte cu cuvinte cheie și algoritmi Google. Altfel, e destul de dificil să fii competitiv pe o piață în care rivalii tăi lucrează cu companii SEO ce dețin oameni foarte bine pregătiți, a căror singură preocupare este SEO.

Dacă vrei cele mai bune rezultate pentru magazinul tău, trebuie să externalizezi grija SEO celor care cu așa ceva se ocupă zilnic. Oricât de bine informat ai fi tu în ceea ce privește algoritmul Google, nu vei avea suficient timp să te documentezi mereu despre ultimele detalii așa că vei fi mereu cu un pas în spatele concurenței. Am omis până acum din discuție posibilitatea de a angaja pe cineva cu contract de muncă pentru a se ocupa de SEO.

Evitați pe cât posibil să faceți acest lucru pentru că nu prea există specialiști SEO freelance, aceștia sunt racolați întotdeauna de companiile SEO la care vă recomand și eu să mergeți. Mă tem că nu veți reuși să găsiți pe nimeni competent pe cont propriu, cel puțin nu în România.

Leave a Reply