Ne vaitam ca nu avem bani dar fumam ca spartii

Eu nu sunt fumator. Nu m-a atras niciodata tutunul desi am incercat sa fumez atunci cand eram mic. Curiozitatea m-a impins si pe mine, ca pe orice alt tanar sa vreau sa vad cum este sa fumezi. Inafara de un gust aiurea in gura si o respiratie urat mirositoare capabila sa doboare si un stegozaur, nu am vazut alte efecte.

Parintii mei au fost fumatori, asa ca am crescut intr-un mediu destul de contaminat. Cu toate acestea, tutunul nu s-a prins de mine si ma intrebam ce anume am facut gresit? De ce nu fumez ca toti ceilalti? Pai in primul rand, regasesc explicatia in logica elementara. Sunt un tip mult prea logic sa ma apuc sa ard banii.

Pai ce ar insemna sa muncesc de dimineata pana seara pentru cativa lei iar la final de zi sa ii dau pe tigari? Ce mai mananc, ce mai beau, ce mai bag in masina? Un pachet de tigari in Romania costa cam 15 lei, daca esti fumator mediu, consumi cam un pachet pe zi. Asta inseamna undeva la 500 de lei pe luna cu aproximatie, nu? Pai ba frate, dintr-un salariu de 800 de lei, sau hai, 1000 de lei cu bonusuri trebuie sa fi absolut cretin sa dau 500 pe tigari. Daca ar fi bune la ceva as mai zice, insa inafara de faptul ca iti imputi toate hainele, iti imputi masina si te mai si imbolnavesti, eu nu vad un beneficiu in fumat.

Atunci cand mi-am cumparat masina am tinut sa fie de nefumator. A fost criteriu de departajare, sunt alergic la fumul de tigara. Pur si simplu nu il suport, mi se pare oribil…

Aud pe toti cei din jur cu fraza “de unde bani” pentru cutare lucru si ei fumeaza cate 2-3 pachete de tigari pe zi… Ete de acolo bani…

Leave a Reply