Neglijenta in serviciu ar trebui pedepsita conform legii

Am spus de multe ori faptul ca dupa anii 90, numai cine nu a vrut nu s-a facut meserias. Acest titlu de “meserias” a fost luat cu japca de toti cei care au inceput sa lucreze cate o meserie secundara fata de cea de baza. Astfel, s-a ajuns in ziua de azi in situatia in care toata lumea se pricepe la o gramada de meserii, insa nimeni nu are si calificare. Din punctul meu de vedere, meseriasul in anul 2015 trebuie sa aiba calificare, atestare, sa lucreze cu factura, chitanta si garantie la lucrurile asupra carora intervine.

Spun aceste chestii pentru ca saptamana aceasta am avut parte de o perioada de down time la statie. In urma cu cateva luni a pocnit cablul de 380 si a fost schimbat de un astfel de meserias, chemat de X si de Y atunci cand ceva se defecteaza. Electricianul cu pricina nu a montat corespunzator cablul de 380 la unul din capete, firele s-au atins si sambata au luat foc. Ma intrebam de ce oamenii au tendinta asta de a se baga unde nu le fierbe oala? Adica bai frate, daca nu te pricepi stai in banca ta! Se pare ca pentru bani, unii oameni sunt in stare sa faca orice chiar daca asta inseamna sa puna in pericol vietile altora.

Cablul de 380 a pocnit in cutia anti-ex a pompei de GPL. Imaginati-va o pompa de GPL in flacari, ca sa va dati seama cat de important este ca lucrarile de mentenanta si intretinere sa se efectueze doar de persoanele autorizate, care sa elibereze factura si garantie la ce fac. Din cauza acestui cablu pompa nu a mers o zi jumatate. Asta inseamna paguba si atat. O paguba ce nu poate fi recuperata in nici un fel atata timp cat lucrezi cu carpaci si cu oameni ce nu garanteaza interventia.

Leave a Reply