Normele de siguranta pentru asigurarea marfii

Este responsabilitatea conducatorului auto de a asigura conditiile de siguranta ale marfii transportate. Asigurandu-te ca transportul este asigurat va preveni deteriorarea produselor clientilor si pierderea obiectelor in cazul unei coliziuni sau altor conditii periculoase.

Transportul de marfa securizata in mod necorespunzator este o incalcare a normelor si poate duce la amenzi considerabile, rapoarte negative pentru sofer si scaderea scorului companiei. Asigura-te ca ai echipamentul de siguranta corespunzator inainte de a pleca la drum. Cumpararea curelelor si a altor echipamente pe drum poate fi costisitoare.

Normele de siguranta pentru asigurarea marfii

  1. Verifica daca echipamentul de fixare marfa camion pentru platforma, caroserie si incarcatura este solid si in stare de functionare. Daca exista probleme ar trebui sa fie raportate la departamentul de intretinere, imediat.
  2. Securizeaza marfa astfel incat sa nu se poata deplasa, rostogoli, misca din cauza vibratiilor sau cadea de pe vehicul. Sistemele de fixare trebuie sa reziste la conditiile de calatorie extreme, cum ar fi drumuri proaste si conditii meteorologice nefavorabile.
  3. Verifica daca sarcina este asigurata inainte de a parasi expeditorul si daca echipamentele de fixare sunt pozitionate corect. Atunci cand este posibil, opreste la aproximativ 80 km de la punctul de plecare si verifica daca sarcina este securizata. De asemenea, este indicat ca marfa sa fie verificata la fiecare trei ore sau 240 km si in timpul inspectiei pre-excursie.
  4. Limita masei de lucru a curelei sau a plasei pentru marfa trebuie sa fie egala sau mai mare cu jumatatea incarcaturii fixata.
  5. Pentru cilindrii si recipientele cu lichid nu utiliza lanturi sau ancore fara bretele. Sistemele cu ancore reprezinta riscuri pentru siguranta, deoarece exista posibilitatea de a sari inapoi.
  6. Pentru incarcaturile paletizate, verifica daca paletii sunt plasati in mod corespunzator pe patul camionului in apropierea punctelor de ancorare.
  7. Pentru obiectele libere, mai mici, care sunt dificil de tinut in loc cu ajutorul curelelor, utilizeaza o plasa cu mai multe puncte de ancorare pentru a acoperi si asigura intreaga sarcina. Plasele de marfa sunt, de asemenea, bune pentru asigurarea oricarei incarcaturi de orice dimensiune si greutate.
  8. Evalueaza capacitatea de incarcare a vehiculului si greutatea incarcaturii; cele mai grele elemente ar trebui sa fie pozitionate in centru, peste roti, in timp ce loturile mai usoare ar trebui sa mearga in partea din spate a vehiculului.

Soferii de camioane trebuie sa fie constienti de legile si responsabilitatea lor de a asigura in mod corespunzator fiecare incarcatura transportata. Orice incalcare privind securitatea marfii va reprezenta probleme pentru mecanic si / sau compania pentru care lucreaza, de aceea este importanta comunicarea constant cu acestia.

Leave a Reply