Nou sau second hand?

Atunci cand discutam despre tehnologie, termenul de “nou” pur si simplu nu isi are rostul. Societatea avanseaza pe zi ce trece si odata cu ea si tehnologia. Ce astazi este nou maine va fi vechi si asa mai departe. Nu exista noutate care sa se mentina in domeniul tehnologiei. Abordam deseori aceasta discutie cu cei care ma chemau sa le repar calculatoarele. In trecut ma ocupam cu asemenea chestii si ma intrebau multi ce calculator ar trebui sa cumpere ca sa fie “future proof”, sau pe romaneste sa nu necesite upgrade in viitorul apropiat. Problema este relativa si depinde foarte mult de activitatea ce va trebui sa o sustina acel pc in viitor..

De exemplu, cei care doreau calculatoare doar pentru office, ii indrumam sa caute preturi la calculatoare second hand. Nu are rost sa investesti sute sau poate chiar mii de euro intr-o tehnologie pe care nu o vei folosi niciodata la adevarata ei capacitate de procesare. Calculatoarele trebuie cumparate in functie de cerintele tale, nu in functie de tehnologia prezenta in acel moment. Ca sa fii eficient nu ai nevoie de un calculator foarte performant, ci de unul care sa faca exact ce ai tu nevoie, nimic in plus.

Odata cu tehnologizarea oraselor, au inceput sa apara si firme care se ocupa cu inchiriere de echipament IT. Exista oameni care prefera sa inchirieze pentru o perioada de timp un calculator, daca dupa ce isi termina de facut treaba cu el, nu le va mai fi de folos. Ce nu gasesti in ziua de azi second hand? Piata parca a explodat si e un lucru bun. Poti sa iti cumperi ebook readere second hand si faci cu ele exact ce faci si cu cele noi. Concluzia e clara, nu se merita investit in echipamente noi atata timp cat le folosesti cu scopuri precise.

Leave a Reply