Noua izolatie

Foarte multa lume se plange ca plateste o gramada de bani la regie si ca in casa nu este caldura. La fel de multa lume se plange de faptul ca vara se coc de cald in casa precum o gogoasa. Problema este ca nimeni nu incepe sa faca nimic pentru a combate aceste doua probleme. Se multumesc sa se planga de la vecin la vecin si sa isi verse oful de cat sa ia problema de coarne si sa o rezolve intr-un fel.

Exista solutii pentru astfel de probleme.  www.e-izolatii.ro este una dintre ele. O casa sau un apartament calduros trebuie sa fie izolat. Pierderea de caldura este destul de mare in niste blocuri construite in urma cu 30-40 de ani. La vremea aceea nimeni nu se gandea la izolatii termice. Era o tehnologie inexistenta in acea perioada. Ceausescu se gandea sa construiasca zi lumina mult si prost, nicidecum calitativ. Motiv pentru care astazi cand te uiti la apartamentele construite atunci iti vine sa te iei cu mainile de par si sa fugi unde vezi cu ochii. Peretii strambi vai de mama lor. Ferestrele puse anapoda, baile construite gresit si asa mai departe. Cum sa te astepti la asemenea constructii sa fie si eficiente din punct de vedere termic?

Atunci cand stai la casa spatiul iti permite mai multe. Cand ai 3-4 camere in care stai doar tu ai prioritate sa le izolezi. La bloc de exemplu cand ai vecini in stanga si in dreapta nu mai e nevoie de izolatie insa la casa lucrurile stau altfel.  Un prieten de-al meu sta la apartament si dupa ce si-a izolat cativa pereti atmosfera in casa s-a schimbat complet. Statea la etajul 4 si se facea o caldura incredibila. Pur si simplu nu puteai sa stai in camera. Dupa ce a izolat de jur imprejur atmosfera era incredibila. Vara era racoare iar iarna caldura nu se mai risipea.

Mi se pare mult mai avantajos sa faci o mica investitie in izolatii de cat sa platesti an de an niste sume ridicole pentru niste servicii de care nu te bucuri. Intretinerea la bloc este destul de costisitoare si randamentul foarte scazut din cauza pierderilor prin pereti. O data rezolvata problema retinerii caldurii se vor vedea in buzunarul fiecaruia iarna de iarna roadele acestei investitii. tot ce trebuie facut este sa schimbam putin mentalitatea celor care se multumesc sa vorbeasca pe la colturi si sa injure in loc sa faca practic ceva in aceasta privinta. Lumea nu este informata si are impresia ca va costa o avere izolatia insa nici nu pare interesata sa afle detalii. Lumea pare interesata doar de barfa si de statul la discutii la scara pe tema intretinerii. Este o mentalitate paguboasa care nu va reusi vreo data sa schimbe in bine o situatie destul de dificila.

Leave a Reply