Nu am mai vazut ANAF-ul

Nu stiu pe unde umbla baietii, insa in urma cu vreo luna si ceva era mare galceava si stres cu acest ANAF. Inchideau shaormerii pentru 2 lei gasiti in plus pe casa de marcat, imparteau amenzi in stanga si in dreapta si asa mai departe. Ei bine, de ceva vreme nu am mai auzit nimic despre ei, nici la TV nici la oameni, nici la nimeni. Parca au intrat in pamant.

Intr-un fel, e bine. Era nevoie de putina relaxare in psihicul colectiv. Toata lumea statea stresata si astepta din clipa in clipa sa fie vizitati de ANAF si intrebati de… sanatate… Eu unul sunt de parere ca aceste controale sunt bune, trebuie sa incepem sa devenim si noi corecti in tara hotilor. E greu, e dificil, dar necesar. Trebuie sa incepem sa eradicam evaziunea fiscala dar trebuie sa ajute si statul, nu cu controale, ci cu relaxare fiscala. Taxe si impozite mai mici si asa mai departe.

Oamenii fac evaziune fiscala pentru ca este singura modalitate de a face bani. Atata timp cat traiesti si muncesti ca sa dai banii la stat, nu are rost sa-ti mai bati capul cu o firma sau cu o afacere. Pur si simplu sunt taxe mult prea multe si mult prea mari pentru niste simplii buticari. Oamenii isi deschid cate un butic in piata, nu un hipermarket unde sa aiba un volum de vanzare impresionant. E bine ca statul sa vada aceste probleme.

Trebuie sa existe intelegere intre stat si comerciant, altfel ne luam cu totii bagajele si pelcam in tari straine ca sa muncim drept barmani sau ospatari. Lasam in urma afaceri si titutlatura de patroni si punem capat unui chin destul de mare. Te doare sa vezi ca te zbati zilnic in zadar, nu reusesti sa de desprinzi deloc de contita sociala actuala…

Leave a Reply