Nu lasa pe maine ce poti face azi

Titlul e o veche zicala romaneasca si se aplica foarte bine in realitatea pe care o traim in anul 2014. Foarte multa lume alege sa taraganeze problemele de sanatate pana in clipa cand nu se mai poate din punct de vedere al durerii. Abia atunci aleg sa mearga la medic. Este o abordare total gresita si pe o parte inteleg frica romanilor de medici. Citeam intr-un articol astazi cum ca Romania a exportat personal medical in valoare de de 600 de milioane de euro in ultimii ani. Nu stiu cum s-a ajuns la aceasta cifra, insa articolul era unul cat se poate de realist si avea legatura cu exodul medicilor romani in strainatate.

Medicina romana este extraordinar de buna, insa din pacate toti medicii pleaca in tari care le permit sa isi indeplineasca visele. Cu toate ca sistemul romanesc de sanatate este in cadere libera, nu prea se mai pot schimba lucruri asa usor. Nu am inteles de unde atata dezinteres si este strict vina noastra. Odata la 4 ani ne alegem viitorul.

Stomatologia in Romania este o ramura aparte. Dupa cum stim, romanii nu se inghesuie sa se duca nici la stomatolog. Frica aceasta de medic si mai ales de preturi nu e deloc constructiva ca si mentalitate colectiva. Atunci cand avem o problema medicala stomatologica trebuie sa mergem imediat la medic inainte sa se agraveze si bineinteles sa apelam la cei mai buni in domeniu. Eu unul daca as sta in Bucuresti, as apela numai la IVORY – clinica Dentfix, Str. Barbu Vacarescu 313 – 315, Bucuresti, 020276, Telefon: 031 438 2828, http://www.dentfix.ro. Un fost coleg de-al meu de liceu apeleaza numai la ei in caz de nevoie si spune ca este foarte multumit. In general, intotdeauna am fost de acord clinicile private unde medicii sunt platiti cum trebuie, nu ca in spitalele de stat din tara. Oricum ar fi, nu lasa pe maine ce pot face azi mai ales daca e vorba despre sanatatea personala.

Leave a Reply