Nu-mi voi lua niciodată un câine

Nu-mi voi lua niciodată un câine pentru că este mult prea pretențios. Nu știu cum reușesc alții să aibă timp să-l plimbe și chestii de genul, căci mie mi-ar fi imposibil să mă trezesc la ora 6 dimineața să plimb câinele. Am nevoie de somn să mă odihnesc după o zi destul de grea de muncă.

Poate că cei care au câini și stau pe la bloc au destul de mult timp la dispoziție, lucrează maxim 8 ore pe zi și așa mai departe, altfel chiar nu-mi explic. Eu dacă aș avea câine ar trebui să-l scot la plimbare dimineața și seara. Dimineața m-ar alerga prin fața blocului cu ochii cârpiți de somn, seara m-ar alerga prin fața blocului la fel, tăuc de somn și de oboseală.

Un câine este o responsabilitate prea mare pentru cei care nu au timp la dispoziție. Un câine este agitat și gălăgios, mie-mi place liniștea. Nu cred că m-aș împăca destul de bine cu lătrăturile, mai ales că sunt cel care înjură vecinii de la casele dimprejur, când noaptea le latră potăile în curte de mama focului. Eu nu înțeleg cum pot oamenii ăia să doarmă cu lătrături de câine non stop.

Poate că s-au obișnuit, habar nu am. De-asta nici nu-mi plac câinii atât de mult precum pisicile pentru că de multe ori sunt prostuți. Să stea să latre o noapte întreagă la câinele din curtea vecină nu e dovadă de prea multă inteligență. Dacă ar trece pe stradă ceva câine aș înțelege, își apără teritoriu, dar când vezi că latră ca prostul, la cine numai el știe, nu prea mai ai ce să mai zici…

Nu-mi voi lua niciodată un câine, poate maxim 2 pisici care stau cuminți și nu fac scandal în toi de noapte…

Leave a Reply