Nu scapam de dosarul cu sina nici in mormant, sau de statul la coada

Dosarul cu sina ar trebui sa fie trecut pe drapelul tarii, cum alte state au o mica emblema pe drapel, si noi ar trebui sa punem dosarul cu sina. Mi s-a cerut dosar cu sina cand am fost sa fac firma, mi s-a cerut dosar cu sina mai pe la toate institutiile publice pe unde am avut de lasat acte. De la permisul de conducere pana la CAS… Nicaieri nu te primeste daca nu vii cu dosarul clasic din carton cu sina.

Oamenii sunt destul de conservatori sa zicem… Cred ca asa era si pe vremea lui Ceausescu, desi nu am trait, de acolo este mentalitatea. Eu inteleg ca nu sunt bani in sistemul public, insa cred ca cetateanul are si el dreptul macar sa vina de-acasa fara dosarul cu sina… De ce sa te duci sa bati strazile pe la librarii cand ai putea sa te duci la institutie cu actele si atat?

Dosarul cu sina este ceva tipic romanesc. Nicaieri nu te baga nimeni in seama daca nu vii cu el sub brat. Cand vezi pe cineva cu dosarul cu sina in mana clar se duce sa stea la coada la o instituie publica. Da, unde e pe baza de dosar e si pe baza de stat la coada. De obicei eu incerc sa cam fug de ambele, nu-mi place sa stau la coada, unde vad coada fug ca dracu’ de tamaie. Dupa ce ca bat drumul la librarie sa iau dosarul, mai stau si la coada jumatate de ora?

Sunt de parere ca viata este facuta pentru a fi traita normal, nu la coada. Cred ca daca adunam orele pe care le stam la coada intr-un an de zile, se aduna cu siguranta niste luni bune. Totul se desfasoara prea rapid ca sa stam la coada…

Leave a Reply