Nuditate si vulgaritate pe strada. Societatea incotro?

Ma uit pe strada si vad fetele din ce in ce mai dezbracate si de la varste cat mai mici gen 10 -11 ani. Nu stiu ce se intampla, insa eu cand eram de 10 – 12 ani nu scoteam capul din carte. Ce haine? Ce fete? Se pare ca noua generatie care vine din spate este mult mai dezvoltata si fizic si mental si daca o sa continuam in acest mod, poate peste 50 de ani vom asista la casatorii de copii de 12 ani si eventual la familii intemeiate si toate cele pe la 13 ani. M-am dus prea departe cu gandul, nu?

Apoi, nuditatea si vulgaritatea se muta din sfera copiilor in zona adolescentilor care nu mai au nici o jena. Suntem atat de ahtiati dupa cultul frumosului si dupa admiratie, inca nu mai tinem cont de nimic. Admiram si ne place sa fim admirati asta este motivul pentru care exista atata vulgaritate pe strada. Totul porneste de la simplul fapt ca nu exista educatie in familie. Daca parintii ar fi seriosi nu si-ar imbraca copilele de 10-12 ani in halul acela. Dar probabil pentru niste parinti manelisti e ceva de fala sa arate celorlalti “ce fata are tata” sau chestii de genul.

Adolescentii ii bag in aceeasi oala. Chiar nu ai cum sa te raportez numai la unii sau altii pentru ca cei mici cresc in aceeasi incultura dezvoltata de partini si ajung sa umble cu bucile goale pe la scoala. Dar cui ii pasa? Sunt prea putini cei cu bun simt si cei care gandesc logic in tara asta asa ca nu avem cum sa ne raportam la altceva. E nevoie de o schimbare de mentalitate daca va doriti un alt fel de viata pentru copii copiilor vostri macar.

Leave a Reply