Numai în România o să vezi așa ceva – balconul improvizat

Mergeam ieri către casă, când, dintr-o dată, la orizont apare o construcție mai mult decât interesantă. Interesantă zic dar deloc străină de România. Este vorba despre un cetățean care stă la etajul 1 al unui bloc, care a văzut el că e ceva loc pe copertina de la casa scării ce ar putea să și-l atribuie în mod gratuit, și s-a pus pe treabă. S-a apucat omul fain frumos să facă acolo un balcon cu BCA-uri și toate cele. Cum să faci mă așa ceva?

Unde în lume te mai apuci tu să construiești balcoane pe la blocuri așa unde vrei tu? Doar pentru că ai pe cineva pe la Primărie și ai siguranța că nu o să-ți vină niciodată un control în urma căruia vei fi nevoit să demolezi. Sau dacă tipul are autorizație, sunt curios cum a făcut rost de ea (de parcă n-am știi cum) și cine-i garantează lui că acea copertină n-o s-o ia la vale cu el cu tot peste vreo 3 ani… Nu știu, uneori inconștiența mă șochează de-a binelea.

Când vezi românul care-i în stare să facă orice pentru a câștiga 3 metri pătrați de spațiu, te minunezi. Eu chiar stau și mă întreb dacă merită atâta investiție pentru un rahat de balcon… Bagi bani în materiale pentru ce? Dacă nu ești mulțumit de suprafața acelui apartament nu e mai ok să-l vinzi și să cumperi altul mai mare? Mie unul mi se pare incredibil modul în care unii oameni gândesc în țara asta. Au văzut ei acolo un colțișor de ceva, orice, al nimănui și s-au pus cu curul pe el. Pe ideea că dacă nu-i al nimănui, poate să fie al nostru…

Leave a Reply