Nunta cu efecte

Nunta la romani e un obicei destul de complex, precum si botezul. Toata lumea se chinuie sa faca o nunta cat mai pompoasa si mai frumoasa pe care lumea sa o tina minte, de parca nunta nu s-ar face pentru miri, ci pentru cei care vin sa manance si sa bea. Nu inteleg aceasta mentalitate si nici nu ma chinui sa o fac. De multe ori refuz sa mai accept invitatii la nunta pentru ca majoritatea celor care ma invita invita lumea ca sa stranga bani. Ca sa mergi la o nunta trebuie sa dai cam 500 de lei asa ca e o afacere destul de profitabila. Daca ai 200 de invitati ai strans 10.000 de lei dintr-un foc. Eu nu sunt de acord cu chestia asta, sa chem la nunta ca sa fac rost de bani.

Daca o sa fac vreo data nunta nu o sa cer bani. Cine o sa fie invitat o sa fie foarte apropiat sufletului meu si nu o sa ii primesc daca vin cu bani. Cei care vin trebuie sa se simta bine, nu sa se simta constransi de problema banilor care vor trebui sa mi-I dea mie. Oamenii trebuie sa se simta relaxati si sa se distreze la nunta, nu sa intre in datorii pentru mine sau pentru a veni la o noapte de distractie. Mi se pare ridicol.

Toate nuntile la care am fost au semanat leit una cu cealalta. Aceleasi aranjamente, aceeasi muzica, de multe ori aceiasi oameni. Pur si simplu lipsa de personalitate m-a plictisit atat de mult incat nu ma mai duc la nunti. Nu am vazut si eu pe cineva care sa comande gheata carbonica nunta macar. Oamenii ar trebui sa fie mai isteti putin si sa se ocupe mai in detaliu de nunta. Este cel mai important eveniment din viata noastra si sunt de parere ca trebuie sa fie ceva unic.

Niciodata nu o sa imi organizez singur nunta cum fac majoritatea. Vreau sa ma distrez si sa ma simt bine. O sa angajez o firma care sa se ocupe de asa ceva si eu o sa ma bucur de moment. Nu ii inteleg pe cei care se incapataneaza sa organizeze singur sau in familie nunta si pe parcursul ei sunt asa de ocupati cu pregatirile incat trece seara pe langa ei fara sa isi dea seama si fara sa se bucure de momentul vietii lor.

Vreau ceva special si vreau ceva unic de care sa ma bucur. Fara laurati si fara zdranganea, cu oameni simplii si putini dar dragi sufletului nostru. Fara bani dati drept dar si prositi de-astea. Fara costume si rochii ridicol de incomode chiar daca e un eveniment unic . Toata lumea trebuie sa se simta bine si sa se relaxeze, ca doar de-asta-I petrecere, nu?

One Response

  1. florentin July 9, 2014

Leave a Reply