Nunta la romani

Nunta in Romania este un subiect ce poate fi discutat pururi in veci fara sa poata fi epuizat in totalitate. Sunt atat de multe de spus incat daca as vrea sa le scriu pe toate nu cred ca mi-ar ajunge 10 foi. As vrea totusi sa atrag atentia catorva probleme care au inceput sa apara in jurul nuntilor.

In primul rand nunta a inceput sa devina o afacere. Cunosc amici si am auzit si pe la altii ca, dupa nunta incep sa se numere banii primiti drept dar, sa se adune cheltuielile cu nunta si sa se traga linie. Pe plus cu cat sau pe minus. E incredibil. Romanii au inceput sa faca afacere din orice. Nu stiu cum sunt altii insa eu niciodata nu as putea sa fac treaba asta. Eu in primul rand nu sunt de acord cu darul de la nunta chiar daca se strang sume importante de bani. Nu m-as simti eu bine daca as invita persoane care poate in acel moment nu au bani sa vina. De ce sa se imprumute apoi sa munceasca sa restituie niste bani de care ma voi bucura numai eu? La nunta mea toata lumea se distreaza si atat. Fara dar de nunta si fara obligatii. Nu vreau sa fie nimeni stresat de bani si nu vreau sa stiu pe nimeni ingrijorat sau suparat ca i-am luat banii din buzunar intr-un moment in care poate nu o ducea prea roz.

Nu sunt de acord cu traditia nuntilor. Cu noaptea in cap se vine cu fanfara pe scari, se blocheaza totul in fata blocului unde se inchinge o hora de mama focului. Nu mai poate sa plece nimeni la munca sau sa intre in parcare din cauza nuntasilor care rup opinca in fata blocului. Nu sunt de acrod cu deranjul chiar daca asa e traditia. Am o vaga impresie ca se poate sari peste traditie atata timp cat iti doresti o nunta simpla fara tamtam si zdranganea.

Ma uitam deseori pe strada cand trecea alaiul cu nuntasi, vedeam niste mascarici coctati pe capotele masinilor care incercau sa filmeze nustiu ce pe acolo. Nu am inteles niciodata de ce e nevoie sa filmezi asa ceva. Poate ca cerintele sunt de genul, altfel nu imi imaginez. Sunt de parere ca nu ai nevoie de filmarile lui peste la nunta, ai nevoie doar de un fotograf bestial, precum Constantin Butuc. Stiu ca in Severin profesionistii nu prea exista insa cred ca de cat sa cheltui aiurea cu niste alpinisti mai bine chemi un om serios chiar daca e nevoie sa il aduci de departe. Raman la parerea ca oamenii cu personalitate vor alege lucruri frumoase si simple, fara pompa si alai, fara zgomot si deranj.

Leave a Reply