O tara fara politica – exercitiu de imaginatie

Incerc sa imi imaginezi o tara care nu are partide politice. O tara care nu are interese ascunse contopite in fetele puhave ale unor lacomi. Ar fi oare posibil? Haideti sa vedem daca putem sa punem la punct un frumos exercitiu de imaginatie in legatura cu acest subiect. Ar putea oare sa fie o tara condusa fara implicare din partea politicului sau nu?

Ei bine, eu unul cred ca da. Cred ca se poate si nu prin guverne de tehnocrati inchipuiti cum se incearca acum la noi. Cum ar fi daca in scaunele din Parlament ar fi oameni obisnuiti? Ar merge tara mai bine cu ei? Probabil ca da si asta nu din cauza faptului ca ar lua decizii bune, ci din cauza ca nu ar mai avea cine sa fure. Sa fie toti oameni cinstiti este cel mai important lucru.

Atata timp cat nu se fura, cred ca lucrurile merg de la sine. Deocamdata nu am cunoscut nici un politician care sa un fure pe ici pe colo, asa ca nu are rost sa mai dau exemple de “asa da” sau “asa nu”. O tara fara partide politice ar fi o tara in care ura si dispretul ar fi in cantitate mult mai mica. Multi romani au ajuns la capatul randarii cand aud de furturile de sute de milioane de euro si nu mai suporta hotia si minciuna. Ii intelegem, nici noi nu o mai suportam.

O lume fara politica desi este o idee utopica, ar insemna puterea poporului. Puterea poporului ar insemna libertate. Noi inca ne simtim captivi in lumea altora desi la Revolutie au murit mii de oameni. O lume fara politica ar fi o lume mai relaxata si mai fericita, oamenii si-ar vedea linistiti de viata fara sa fie afectati de pensii speciale si de legi care interzic mai mult de 3 caini la stana.

Leave a Reply