O viata sanatoasa inseamna miscare

V-am povestit in articolele trecute ca planuiesc sa ma duc la sala. Majoritatea celor care aud cuvantul “sala”, fac asociere cu muschi si toate cele. Nu e tocmai o asociere corecta. Salile de fitness nu sunt doar pentru cei care vor sa faca muschi sau sa slabeasca. Sportul in sine este recomandat tuturor, indiferent de varsta. Activitatea fizica trebuie sa contrabalanseze sedentarismul de la birou – job – acasa.

As fi vrut sa ma duc la sala de fitness Orhideea, insa din pacate nu sunt din Bucuresti. Atunci cand aleg sala, sunt destul de atent la detalii orarul. Eu imi doresc o sala cu program prelungit, daca se poate chiar non stop. Nu imi place aglomeratia si nu imi place sa stau sa astept sa se elibereze aparatele. Atunci cand fac sport imi place sa fiu relaxat, nu stresat de imprejurimi sau persoane.

Verisoara mea se duce la sala de fitness Vitan si e foarte multumia. Prietenii si rudele dupa cum spuneam m-au convins ca trebuie sa incep sa fac si eu ceva miscare. Inainte sa ma angajez mergeam zilnic undeva la 15-25 de km pe jos. Dupa ce m-am angajat la actualul loc de munca, mi-am cumparat o troaca de masina cu care ma duc si vin de la serviciu. Ei bine, de atunci a incetat si orice alta activitate fizica. Cu masina ma duc peste tot si nu e in regula. Nu ma simt bine sedentar, eu nu eram asa. Din pacate, inca nu am reusit sa gasesc in Severin un club precum Fitness Spa 2000 din Bucuresti. Severinul sta catastrofal la capitolul investitii. Practic, oamenii ar fii dispusi sa investeasca in el, dar nu prea sunt clienti. Un oras care sta sa moara nu prezinta interes economic pentru nimeni.

Leave a Reply