Obiceiuri feminine

Nu stiu cum am reusit insa in jurul meu am destul de multi prieteni misogini. Genul ala de oameni care pentru nimic in lume nu ar vedea femeile facand un lucru bun. Pot spune ca nu sunt deloc de acord cu acest gen de abordare. Sunt de parere ca in societate femeia are un rol destul de important chiar daca nu prea se pricepe la parcari si la lucruri tehnice.

Nu stiu daca peste tot este asa insa in Romania cel putin circula mitul blondei, fata aia judecata dupa culoarea parului. Nabar nu am de unde a aparut aceasta aiureala insa sper sa dispara la fel de rapid. Nu trebuie sa judecam pe cineva dupa aparente niciodata. Prostia tipica romanului a dat nastere acestor aiureli, caci altfel nu le pot numi. Exista femei extraordinar de inteligente care sunt blonde. Am avut ocazia sa si cunosc una sau doua.

Viata fara femeie nu ar fi posibila in primul rand. Femeia este cea care da nastere copiilor nostrii, cea care are grija de ei si cea care ii creste. Ea este parte a cuplului ce jura sa ne fie alaturi la bine si la greu. Ea este cea care ne asteapta acasa cu masa pusa, cea care ne calca si ne spala haine si cea care are grija de noi atunci cand deznadajduim si ne simtim in impas.

De ce s-a creat acest mit al femeii bune de nimic? Pentru ca obiceiurile s-au schimbat destul de mult fata de generatia precedenta. Tehnologia a evoluat destul de mult si au aparut noi preocupari precum Facebook si internetul. Femeile au inceput sa isi venereze intr-un fel frumusetea si au cam uitat de treburile casnice. Mie nu mi se pare un lucru atat de grav insa altii au tendinta de a face din tantar in armasar, ori nu se pot adapta unor vremuri pe care nu le inteleg.

Nu trebuie sa ne uitam ciudat la femeie atunci cand se duce la un salon cosmetica. Asa este la moda acum. Atunci cand parintii nostrii erau tineri erau alte idei, alte mentalitati. Daca astazi fetele stau cu ochii in oglinda si vor sa impresioneze cu frumusetea n-au decat sa incerce. Inseamna ca si au pe cine sa impresioneze. E moda ambalajului nu a sufletului si nu putem face nimic sa schimbam asta. Nici nu cred ca e treaba noastra sa incercam sa schimbam lumea. Lucrurile trebuie sa decurga conform mentalitatii si a cursului firesc.

Femeile si barbatii in mod normal, intr-o societate trebuie sa fie priviti cu aceiasi ochi, sa nu se faca diferente ciudate intre ei. Suntem oameni si suntem capabili de aceleasi lucruri. Gandim si gandirea ne da drepturi cel putin egale. Mi-ar place sa traiesc intr-o lume fara misoginism.

2 Comments

  1. borceablog July 22, 2014
  2. bazarul lui albert July 22, 2014

Leave a Reply