Old school agenda rullz

In urma cu cateva zile am fost nevoit sa cumpar o agenda. Da, ma intorc la foaie si pix. Am tot incercat sa ma organizez folosind agenda electronica a telefonului mobil, insa dupa vreo jumatate de am am renuntat. E dificil sa adaugi taskuri noi daca esti in trafic, daca esti pe strada. Da, pentru notite de moment e ok si telefonul, insa atunci cand ai de-aface cu adevarate cascade de evenimente, planificari si taskuri, e aproape imposibil sa nu-ti iesi din pepeni din cauza touch screen-ului.

Ma scoate din pepeni faptul ca touch screen-ul intarzie actiunea in sine. Mi-e mai lesne sa iau agenda de pe masa si sa notez ceva in ea de cat sa iau telefonul, sa il deblochez, sa intru in aplicatie, sa accesez sectiunea cu oricina si sa incep sa tastez litera cu litera pe ecran. Daca am de notat o idee mai lunga ma prinde noaptea tastand. Asadar, am lasat-o balta pentru deocamdata cu agenda electronica. Da, daca o fi sa plec vreodata din localitate si o sa am nevoie de agenda la mine mereu, cu siguranta voi apela la smartphone, insa pentru a gestiona idei si proiecte online, agenda pe telefon mai mult ma incurca.

Ca sa nu mai zic de faptul ca poti sa ramai fara agenda destul de usor daca pierzi sau spargi telefonul. In urma cu cateva zile mi-a cazut pe jos telefonul si s-a spart sticla. Daca aveam agenda in telefon si trebuia sa ma duc sa il repar ce faceam? Ramaneam fara agenda? Ramaneam… Am renuntat in ciuda faptului ca sunt un impatimit al tehnologiei si ca oricat as vrea sa fiu in ton cu moda, raman si adeptul functionalitatii. Asadar, daca un obiect te enerveaza si te incurca, e cazul sa renunti la el. E destul de dificil sa tii agenda pe telefon a 14 site-uri la care se lucreaza continuu, asa ca puteti sa incercati si voi o agenda reala, un pix bun si cu siguranta veti ajunge la aceeasi concluzie ca si mine. Veti vedea cum creste productivitatea si cum se evapora nervii creati de nevoia de a tasta ideile lungi.

Leave a Reply