Oldschool

Majoritatea oamenilor sunt atrasi de nou, de modern si de linii perfecte. Ei bine, exista si oameni care apreciaza moda retro. Ce inseamna moda retro? Pai inseamna moda veche… lucruri si haine din alte generatii mult mai batrane ca existenta. Cei care sunt curiosi sa vada ce inseamna retro, sa mearga intr-un muzeu de arta local. Acolo cu siguranta vor gasi raspunsurile.

E destul de greu astazi sa iti mobilezi casa cu mobila retro. Mai gasesti cate un ceas de perete, insa mobila e destul de greu de facut rost. Nu prea exista magazine de profil care sa furnizeze asa ceva, dar am descoperit unul recent sub numele de Retro Boutique. Stiu ca foarte multi nu pot intelege de ce sa dai bani pe mobila Retro Boutique, cand magazinele sunt pline de mobila moderna si mult mai ieftina. Ei bine, mobila retro are un statut aparte. Daca as avea o casa in stil vechi, de pe la 1850 sa zicem, cu siguranta as cauta mobila retro pentru ea. Ar fi pacat sa ii stricam aspectul cu mobilier nou sau aparatura moderna. Unele lucruri sunt facute sa ramana in timpul lor, chiar daca acesta a trecut de mult.

Retro Boutique vine in ajutorul celor care doresc o astfel de abordare. Dupa cum spuneam, exista si oameni carora le place vechiul, nu noul. Imi aduc aminte conacul de la tara. Era construit pe la 1900, a trecut doua razboaie si in ziua de azi e tot in picioare. Tata l-a renovat in urma cu 10 ani si acum cladirea arata ca noua. Restaurarea a iesit destul de bine. Ai mei nu au vrut sa foloseasca termopane sau alte chestii moderne, ar fi stricat patina si aspectul. Au decis sa puna lemnarie si arata foarte bine. Voiam sa spun ca mobila dinauntru era superba. Retro in adevaratul sens al cuvantului. Mese din lemn masiv ce cantareau o tona cred, dulapuri desprinse parca de la 1800. O frumusete, ce sa mai…

Incep sa cred ca stilul retro e indragit cel mai mult de cei nostalgici si cei visatori. Adica cei care sunt in stare sa priveasca un scaun vechi de 100 de ani si sa se duca cu gandul si cu imaginatia la vremurile in care a fost creat.

Leave a Reply