Optiuni de plafon pentru un restaurant-bar

Cel mai important aspect in alegerea unui design pentru plafonul unui bar sau restaurant este de a alege ceva care sa fie in conformitate cu ambianta si tema localului. Daca detii un restaurant de sushi si servesti preparate din bucataria traditionala japoneza, de exemplu, opteaza pentru un tavan fals din lemn sau un design plat. In cazul in care restaurantul japonez serveste sushi cu un DJ care pune muzica pe fundal, opteaza pentru un aspect mai industrial sau modern.

Panourile simple

Un tavan din ipsos plat este cel mai simplu tip de plafon. Se compune din panouri care sunt, cel mai probabil, incluse in spatiul pe care il vei inchiria. Aceste panouri pot fi indepartate cu usurinta de meseriasi atunci cand au nevoie, pentru a accesa conductele sau cablurile electrice din spatele lor. Avantajele includ costurile – in unele cazuri, nu va trebui sa mai faci nimic; in alte cazuri, ai putea alege sa improspatezi aspectul prin instalarea unui nou sistem de iluminat. Dezavantajele includ o posibila perceptie ca acest design este simplu, comun sau neinspirat.

Tevi expuse

Des intalnit in design-urile moderne si contemporane, un tavan inalt cu tevi metalice expuse este cel mai frecvent gasit in cladiri realizate din beton, care denota un aspect industrial. Daca alegi sa inchiriezi un spatiu pentru bar sau restaurant intr-o cladire cu design industrial, pastrand tevile metalice expuse nu este numai eficient din punct de vedere financiar ci, de asemenea, adauga la senzatia industriala. Aceasta nu este o alegere optima pentru restaurantele care incearca sa ofere o senzatie de vechi (cum ar fi restaurantele traditionale franceze sau italiene), dar ar putea fi o optiune excelenta pentru un bar de noapte sau pentru un restaurant cu preparate din bucataria fusion.

Capriori de lemn expusi

Solutia de plafon rentabila pentru restaurante in stil vechi – cum ar fi cele franceze, cele italiene sau cele traditionale romanesti – este de a inchiria un spatiu cu tavan inalt si cu capriori din lemn la vedere. Din nou, acest design de tavan este inclus in spatiul inchiriat, ceea ce il face eficient din punct de vedere al costurilor si cu o nevoie redusa de intretinere. Capriorii din lemn expusi creeaza o senzatie naturala, de spatiu deschis si traditionala pentru restaurantul tau.

Corpuri de iluminat

Inainte de a te angaja la cheltuiala de a monta un plafon, ia in considerare improspatarea restaurantului sau barului prin instalarea de corpuri de iluminat deosebite, care sunt mai ieftine si ocazional, mai impresionante decat un tavan remodelat.

Leave a Reply