Orașul în care nu ai unde să ieși în oraș

Am realizat aseară că în Severin nu mai există nicio discotecă, niciun local în care să poți să ieși să te distrezi. Nu știu ce s-a întâmplat cu ele, de ce s-au închis, cert este că orașul ăsta devine din ce în ce mai defunct, pe zi ce trece. Nu ai unde să te duci dacă vrei să te distrezi decât la un Mall rahitic plin de fast food-uri și magazine fashion ce aduc numai haine banale. Nu mai ai nimic unde să te poți duce să te relaxezi sau să faci ceva să te simți bine, orice.

De ce s-a ajuns aici? Bună întrebare și motivele por fi destul de numeroase. În primul rând, orașul trece printr-un proces amplu de depopulare. Toți tinerii caută să plece din oraș cât mai repede pentru că aici nu au unde să lucreze. Și nu, joburile astea cu 1000 – 1200 de lei pe lună nu sunt niște joburi care să-ți permită să evoluezi. Poate sunt ok pe perioada de studenție să te întreții cât de cât dar în rest, chiar nu ai cum să te descurci. Cum să-ți iei o casă sau o mașină din 1200 de lei?

Cum să întreții un copil cu un asemenea salariu? E clar că tinerii care au planuri de viitor se duc învârtindu-se. Atunci, pentru cine să mai deschizi discoteci? Că minorii de prin licee oricum nu au voie în ele, nu au voie să consume alcool, etc… E o problemă destul de mare din punctul meu de vedere chestia asta cu depopularea orașelor și dacă nu se va face nimic în viitorul apropiat, o să ajungem să trăim într-o țară pustie.

One Response

  1. Leo October 11, 2017

Leave a Reply