Pana de curent, specificul tarii in care traim

Astazi iar s-a luat curentul si de vreo doua ori inca. Nimic nu e mai de rahat de cat sa se ia curentul in momentul in care lucrezi ceva la calculator sau ai de predat ceva material. Cat de aiurea suna sa spui ca n-ai putut preda la timp din cauza faptului ca nu ai avut curent electric? Pai daca ai ceva colaboratori din alte tari europene clar nu te crede nimeni. In strainatate oamenii habar nu au ce inseamna sa ramai fara curent si chestii de-astea si pe buna dreptate. Daca faci lucrurile cum trebuie, nu de mantuiala, nu are de ce sa se ia curentul.

Asa este in Romania, tara in care transformatoarele de la coltul blocului sunt vechi de pe vremea lui Pazvante Chiorul si nu s-a mai investit nimic in ele. E clar ca atunci cand vine sezonul rece oamenii or sa incepe sa mai bage si ei in priza cate un resou, cate o aeroterma si bineinteles ca o sa creasca consumul de o sa-l ia dracu. Noi suntem genul de oameni care niciodata nu ne invatam minte si atunci cand apare o problema cautam sa o carpim pe moment. Nu investeste nimeni nimic in prevenire.

Asa si cei care stiu sa ceara facturi la curent luna de luna. Cand se ia curentul nu ii intereseaza. Aceeasi poveste an de an si sunt curios cand o sa se termine cu gainariile astea. Eu daca nu platesc factura mi se taie curentul, in schimb, ei daca nu-mi dau curent eu nu am ce sa le fac.. Decat sa ii injur copios de fiecare data cand raman pe intuneric. Bine, e o poveste care nu rezolva nici pe departe problema si cred ca putina omenie injectata celor care taie chitante nu ar strica din cand in cand.

One Response

  1. Dragos November 29, 2015

Leave a Reply