Paradoxul meseriilor

Ma gandesc la un singur lucru atunci cand rostesc cuvantul paradox al meseriilor. Geamgiul are geamurile sparte la casa, tamplarul nu are un scaun bun in toata casa, mecanicul intotdeauna are masina defecta iar casa zugravului arata ca si cum ar fi cazut bomba peste ea, altceva nimic.

Cum mi-a venit mie acest gand? Pur si simplu m-am enervat atunci cand a venit un amic pe la mine si am vrut sa stam amandoi la calculator. A trebuit sa ma duc in bucatarie sa fac rost de un scaun, iar amicul asta al meu a cam cazut cu scaunul adus de mine. Era putin “carpit” dupa ce se rupsese de vreo 5 ori pana acum. E, a 6-a oara a fost cu ghinion pentru Vasi, care s-a luat la tranta cu covorul in prima secunda cand s-a asezat. Bineinteles, tata e tamplar de meserie!

Ce poti sa mai zici daca in casa tamplarului nu exista un scaun calumea? Nu am mai zis nimic. Am plecat sa cumpar scaune, caci cu atatia meseriasi in jur, lucrurile o ia razna. Am cumparat un taburet Fiesta si un fotoliu Aurora, poti sa vezi oferta completa pe elvila.ro. Am cumparat scaune de calitate foarte buna cu care nu s-a mai pravalit nimeni la vale. E chiar rusinos, vine Icsulescu pe la tine si cade ca blana cu scaunul. Nici nu vreti sa stiti cat de rosu ma facusem din cauza rusinii…

Langa statia unde lucrez eu, exista un tip care e mecanic, repara masini si toate cele. Are service si etc. De fiecare data cand vine sa alimenteze la mine, masina lui se opreste din mers. El coboara sa alimenteze si lasa masina pornita, de fiecare data se opreste singura atunci cand el ajunge la pompa. Asa de multa grija are de ea, incat n-ai avea curaj sa mergi cu acea masina nici pana la colt.

Asa sunt romanii, delasatori. Nu stiu de ce, poate ca te scarbesti dupa ce o viata intreaga practici aceeasi meserie. Cine stie?

Leave a Reply