Parcarea pe locurile destinate persoanelor cu handicap

De fiecare dată când mă duc pe la Carrefour observ atât de mulți handicapați, încât mă întreb dacă nu cumva Cernobîl ne-a afectat și pe noi în măsura covârșitor mai mare fața de ce se credea. Pe lângă faptul că toți cretinii ar dori să parcheze cât mai aproape de magazin, că le e lene să meargă pe jos 100 de metri, dacă s-ar putea să intre cu mașina direct in hipermarket ar fi ideal, eventual să ia produsele de pe rafturi direct din mașină cu ceva unealtă specială, mai ocupă și locurile destinate persoanelor cu handicap. Și stăteam și mă întrebam de ce se întâmplă asta.

În afară de foarte multă nesimțire, aroganță și nepăsare, mai există și inconștiență. Unii oameni habar nu au pe ce lume trăiesc și dacă ei au crescut în puf de mami și tati, probabil habar nu au că există oameni cu dificultăți. Chiar cred că există tineri rupți de realitate care nu conștientizează faptul că printre ei, există persoane cu dizabilități care au nevoie de acele locuri.

Știu că sunt puține la număr persoanele cu handicap ce reușesc să iasă din casă ori să aibă o mașina special adaptată nevoilor lor, însă asta nu înseamnă că avem dreptul să le ocupăm locurile. Din punctul meu de vedere, dacă in Severin nu ar exista nici măcar o persoană cu handicap, tot ar trebui respectate semnificația locurilor. Păcat că nu se aplică legea în acest sens. Păcat că cei care ocupă cu tupeu, nesimțire și lene locurile celor cu handicap nu sunt trași la răspundere.

Atâta timp cât poliția lipsește cu desăvârșire din stradă, bineînțeles că fiecare face doar ce vrea, parchează unde vrea lenea lui și așa mai departe.

Leave a Reply