Parcari goale, trotuare pline

Este un fenomen care se intampla peste tot in Bucuresti. Desi se cere o suma modica, sub 1 euro pe ora de parcare, (4 lei), toata lumea blocheaza trotuarele din jurul parcarii. Intrebarea mea este cum poti disciplina asemenea indivizi? Stim cu totii faptul ca Bucurestiul are o problema cu parcarile. Sunt prea multe masini si prea putine locuri de parcare. Din aceasta cazua, pentru a fluidizia traficul si pentru a elibera trotuarele, primaria in parteneriat cu ceva firme provate a alocat niste terenuri pe care sa se construiasca parcari cu plata. S-a mers pe ideea ca oamenii nu au unde sa parcheze si de-asta lasa masinile pe fie unde.

Ei bine, iata ca acum au unde sa lase masinile si tot pe fie unde le tin parcate. De multe ori blocheaza chiar si intrarile in parcarile cu plata… Totul se rezuma la doua aspecte: nesimtire si saracie. Oamenii saraci intr-adevar, nu au bani sa dea cate 40 de lei pe zi pe parcare daca locuiesc in zona desi se pot face si abonamente mult mai ieftine. Pe ei ii inteleg. Dar ce facem cu masinile scumpe ce-si gasesc loc de parcare tot in inghesuiala de pe langa parcarile cu plata?

Daca ar fi dupa mine, as da un proiect de lege desi pare discriminatoriu… Toate masinile inafara de Dacia ar trebui ridicate din jurul parcarilor cu plata goale. Daca se constata ca parcarea e full si nu mai e loc deloc in ea, sa le lase acolo, daca nu, sa le ridice si sa le impuna niste taxe atat de amri, astfel incat a doua oara sa nu mai lase masina pe strada cand are loc de parcare cu 4 lei pe ora. Da-o dracului de nesimtire si de ipocrizie… Ne cumparam masini de mii de euro si nu avem 1 euro pentru parcare?

Leave a Reply