Părinții trebuie să învețe să spună și NU

Pentru că în ultima vreme am observat în jurul meu că tot mai mulți amici s-au pus pe făcut copii, am stat și am observat în ce constă viața asta de părinte. Ei bine, uneori am văzut că e frumos dar există și hopuri. Una dintre cele mai mari probleme pe care le-am constatat se referă bineînțeles la educație. Nu știu de ce părinții din ziua de azi nu pot să zică NU atunci când copilul cere ceva.

E o problemă destul de mare pentru că așa se cresc copii încrezuți, aroganți, plini de ei, îngâmfați, foarte egoiști care nu vor avea cum să aducă plusvaloare societății. Dacă ne gândim cum am fost educați noi și la cum educă tinerii din ziua de azi, este o diferență foarte mare.

Noi nu aveam de toate, chiar de toate. Nu aveam camere întregi de jucării, nu aveam și calculator și laptop și telefon și tabletă cum obișnuiesc părinții moderni să cumpere pentru cei mici. Mi se pare o prostie să-ți obișnuiești copilul așa cu de toate la cur. Să nu poți să-i spui niciodată NU. Păi ce fel de educație este asta, întreb și eu. Cum va știi acel copil să deosebească răul de bine în viață dacă tu niciodată nu-l înveți că există limite?

Nici nu vrea să mă gândesc ce fel de societate va avea țara asta peste 15 sau chiar 20 de ani. Deja avem una de tineri prost crescuți și analfabeți, doar îi vedem mereu pe Facebook cum scriu statusuri care mai de care mai pocite din punct de vedere gramatical sau ortografic. Acum, dacă știți voi răspunsul la întrebarea din titlu, o aștept aici, poate mă lămuriți.

Leave a Reply