Pasiuni si Mentalitati

Romanii sunt un popor destul de rusinos comparativ cu nemtii sau olandezii. Acesti straini nu au prejudecati si nu se feresc sa isi exteriorizeze parerile de fiecare data cand au ocazia. La romani, povestea sta cu totul altfel. In gena noastra daca pot spune asa, sta ascuns fenomenul rusinii aparente. De exemplu, eu nu am fost niciodata sa imi cumpar chiloti pentru barbati dintr-un magazin din oras. Pur si simplu nu ma simt confortabil din cauza celor din jur. Mentalitatea romaneasca te face practic sa iti fie rusine. Lumea te judeca si de multe ori te ia in deradere din pura prostie sau taranism necizelat. Cand ii vezi ca se uita la tine atat de ciudat nu iti mai vine sa cumperi nimic, nu numai chiloti. Asa e cand oamenii pleaca de la tara din varful muntelui si se stabilesc la oras. De unde educatie?

De ce ar trebui sa ne pese noua de parerea celor din jur? Ei bine, suntem sufletisti si emotivi. De obicei nesimtitii nu simt nimic, nu le pasa de nimic, nu le pasa de parerile celor din jur. Femeile in schimb aleg sa isi cumpere din oras chiloti de dama sau lenjerie intima de dama, cum vreti sa ii spuneti. Nu neg faptul ca isi comanda si pe internet ca mine si ca atatia, insa pasiunea pentru shopping nu are leac. Femeile intotdeauna isi cumpara haine desi nu le folosesc. E doar o pasiune. Nu se simt ele bine daca nu se intorc acasa cu un chilot, cu un sutien sau cu un tricou. Depinde pe ce pun ochii in drum spre piata sau spre banca atunci cand se duc sa plateasca rata. Sora mea de exemplu, avea tone de haine pe care le imbracse o singura data. Si acum le mai am in dulapuri, desi s-a mutat de la mine de 6 ani. Probabil nici nu le mai vrea din moment ce a renuntat sa mai vina dupa ele. Si-a cumparat altele cel mai probabil.

Astept sa vina ziua in are mentalitatea se va schimba si vom trai intr-o tara fara prejudecati, fara rasism si fara prostie. Cel mai important: fara prostie.

Leave a Reply