Păzea, fugiți oameni buni, vine gerul! E crâncen!

Eu am văzut multe lucruri ridicole până acum, dar dintre toate, cele mai ridicole mi se par știrile de la TV în perioada aceasta a anului, în care temperaturile ajung pe la -15 / -20 de grade Celsius. De vreo câțiva ani de zile, televiziunile bagă spaima în oameni și sincer să fiu nu înțeleg de ce. Cum ar putea să se mire de faptul că iarna ninge sau e frig? Am impresia că majoritatea televiziunilor bagă spaima în oameni pe modelul Știrilor de la Ora 5 doar pentru a mai ciupi un pic din audiență.

Dacă ar fi să ne luăm după ce anunță televiziunile, ar trebui să stăm acasă până la primăvară, altfel riscăm să murim pe stradă din cauza gerului. Omenirea nu a mai văzut până acum asemenea temperaturi și este nevoie de măsuri suplimentare de precauție? Avem -60 de grade Celsius fraților și nu știu eu? Ei bine, nu. Niciodată nu se depășește -20 de grade iarna și atunci când se întâmplă să se atingă acest prag, oamenii sunt speriați de televiziuni ca și cum până acum nu ar mai fie existat ger.

Mi se pare absolut ridicol ce se întâmplă cu aceste atenționări de cod roșu de ger și de vreme proastă. Să stați fraților în casă până dau ghioceii la primăvară, luați-vă după televiziune astea care par să fi dat piept cu frigul pentru prima dată în viața lor. Eh, ce nu fac ele pentru un gram de audiență? Normal, iarna bagă spaima în oameni cu gerul năprasnic iar vara cu canicula. Dar dacă am fi în locul Norvegiei sau Suediei unde se ating iarna -37 de grade Celsius sau la Ecuator unde sunt constant spre +40 de grade, ce ar mai fi avut de comentat aceste televiziuni?

Leave a Reply