Paznic pe 520 de lei

Cam atata este salariul unui paznic ce lucreaza la o firma din domeniu. Am inteles ca se lucreaza in ture si sunt platiti la numarul de ore prestat. Copilul unei cunostinte (paznic la randul sau, se pare ca au traditie din tata in fiu), lucreaza la o astfel de societate si taica-su se plange mereu ca ia 500 de lei salariu si aia o data la 2-3 luni.

Eu nu inteleg ce viitor pot ei sa isi faca cu banii astia. Il vad mereu pe baiat cum se duce pe jos la munca, dimineata la ora 5 jumatate cand plec si eu. E de-o seama cu mine aproape si ar trebui sa aibe si el ceva planuri de viitor, ceva vise. Cum sa stai pe 5 mil? Atata timp… eu castig de la statie peste 1200 de lei pe luna si nu sunt multumit.

Dupa o discutie cu taica-su am inteles de ce este situatia de asa natura. Se plangea ca bani putini, ca alea alea, dar macar copilul e curat mereu, nu il ploua nu il ninge… i-am zis ca in timpul liber sa mai caute ceva de munca prin constructii, ca e ditamai namila si gaseste. Mi-a zis un sec “pai ce nana, sa ii rupa aia carca cu munca?” … ei nu, bine, atunci sa strea casa, nu cumva sa se sifoneze de atata munca copilul. Ajunge la 25 de ani imediat si nu stie sa faca nimic, nici sa bata un cui, ca a lucrat ca paznic pana acum.

De-asta Romania merge la vale… sunt si foarte multi lenesi printre noi. Oameni carte fug de munca insa se plang ca nu au bani. Ceva nu e in regula in ecuatia asta.

Leave a Reply