Pe unde sa mai dam cu sapa?

Intamplarea face sa ma nasc si sa traiesc intr-un oras mic de provincie numit Drobeta Turnu Severin. Pot spune cu toata sinceritatea ca a-ti gasi un loc de munca in acest oras reprezinta incercarea suprema in viata. Si cand spun loc de munca bineinteles ca ma refer la acel job din care sa poti trai, intretine, cumpara o casa, ingriji o familie, nu la mizeria aia de salariu minim pe economie. Din pacate, Severinul este prins in mreaja celor 800 de lei de cand il stiu. Niciodata patronii nu au dat salarii mai mari de minimul pe economie, insa au tinut mortis sa aiba mii de pretentii, printre care si disponibilitatea la program prelungit. Din acest motiv, tot mai multi severineni au inceput sa caute locuri de munca Bucuresti.

Cei care isi doresc sa faca ceva in viata sunt nevoiti sa faca acest pas, altfel sunt plafonati iremediabil. Cu totii ne dorim o familie si o casa, insa pentru casa avem nevoie de bani iar familia tot cu bani se intretine. Muncind pe 800 de lei / luna nu iti vei putea niciodata sa iti cumperi o casa sau sa te intretii pe tine macar, nici vorba de un copil si o familie. Ei bine, singura solutie este migratul catre capitala. Bucurestiul este genul de oras in care salariile sunt mult mai mari si economia este mult mai prospera. Uitati acest articol din Libertatea care anunta 4000 de locuri de munca in Bucuresti. Oare cand o sa vad atatea locuri de munca si in Severin? Probabil niciodata.

locuri de munca

Atunci cand vine vorba despre locuri de munca, despre cariera, discutia trebuie sa fie una cat se poate de serioasa. Nu se poate sa stam pe minimul pe economie pana la adanci batraneti chiar daca Severinul este invadat de firme venite din Timisoara si Arad. Se simte si local o crestere economica infima, insa firmele care apar sunt atrase de mana de lucru ieftina. De ce sa se extinda in Timisoara unde trebuie sa dea salarii de 1800 de lei net pe luna cand pot sa deschida un punct de lucru la Severin, unde pentru aceeasi munca ofera 800 de lei net pe luna?

Leave a Reply