Pensionarii nemti calatoresc

Ieri, in sfanta zi de sambata, am avut la alimentat vreo 3 carduri de nemti. Care mai de care mai in varsta si cu masini mai voluminoase.  Se vedea ca nu erau la prima vizita in Romania, stalceau putin romaneste cat sa ne intelegem, aveau si Lei cativa dintre ei.

Cum pleaca nemtii in calatorie? Pai simplu, cu masini imense in primul rand. Ford Explorer sau Mercedes E  sau S Class. Masini imense, puternice, capabile sa le ofere confortul necesar unei calatorii de durata.

Eu unul sincer sa fiu tot nu am inteles ce ii motiveaza sa vina in Romania . Poate rude, poate afaceri… Poate chiar un turism mai excentric gen Safari, cine stie.

A venit ieri un neamt batran cu un E Class si cu o rulota dupa el. Cred ca era cea mai mare rulota ce se poate atasa unei masini. Faceai lejer un revelion in ea impreuna cu familion cu tot. Se da jos din masina si ma roaga (prin semne) sa ii incarc si lui doua butelii cu gaz. I se terminasera cele de la rulota si nu puteau sa gateasca nimic. Era mosul cu baba lui. Mi-a parut rau de ei si i-am ajutat. Bineinteles ca nu aveai lei. Au lasat 20 de euro si au plecat.

Stateam asa si ma gandeam ce inseamna o batranete linistita. Sa ai o pensie serioasa din care sa iti permiti sa pleci in jurul lumii. Tu, nevasta, masina si rulota. Sa pleci asa in martie si sa te intorci in seprembrie. Cam astea sunt ocupatiile strainilor odata ajunsi la pensie, calatoritul. Probabil in timpul vietii au fost prea ocupati cu cariera si cu familia ca sa mai aiba timp si de calatorit sau de distractii.

3 Comments

  1. allflorentin August 3, 2014
  2. pagina de autor August 3, 2014
  3. borceablog August 4, 2014

Leave a Reply