Pentru o medicina de familie mai buna

Medicina de familie in Romania a evoluat destul de putin in ultimii ani. Poate doar cardul de sanatate sa o fi adus putin in secolul 21, in rest parca vad acele cabinete la care ma duceam cand eram mic cu parintii atunci cand contactam o gripa. Am fost in urma cu jumatate de an sa iau o adeverinta de la medicul de familie si peisajul era acelasi cum il stiam si de anul trecut si de acum 2 ani, 5 ani, 10 ani.

Cum poate fi imbunatatita medicina de familie

Desi nu pare, medicina de familie este destul de importanta. Practic de acolo iti iei trimiteri pentru tratamente, este primul medic care te consulta de obicei. Cu cat medicul de familie detine mai multe informatii despre tine cu atat poate sa iti recomande anumite tratamente mai eficiente sau sa iti prescrie anumite controale mai amanuntite.

Tehnologia moderna pune la dispozitia medicilor de familie softuri din ce in ce mai performante care ajuta atat la eliminarea birocratiei cat si la identificarea cat mai corecta a afectiunilor in functie de interpretarea analizelor medicale de specialitate. Drept exemplu, luati softul celor de la bizmedica.ro. Acesta ajuta medicii sa tipareasca retetele sau buletinele de trimitere, acestia nu mai sunt nevoiti sa le mai scrie cu pixul, old school…

Cred ca e momentul in care trebuie sa acordam mai multa atentiei tehnologiei pentru ca scopul ei este acela de a ne usura munca. Nu cred ca a inventat vreodata cineva un lucru total nefolositor. Ideea de a inventa intotdeauna sta la baza progresului. Nu putem sa progresam daca nu folosim tehnologia deja existenta pentru a ne face viata mai usoara.

Aceste softuri pentru medicina de familie nu sunt o idee noua, insa sunt destul de interesante si de folositoare. Cred ca s-au dus vremurile in care o consultatie trebuie sa dureze jumatate de ora doar pentru ca 15 minute medicul trebuie sa … scrie… Si iar sa scrie.. Si dupa ce a terminat de scris mai scrie o data… E strigator la cer, munca trebuie sa devina din ce in ce mai simplista cel putin atunci cand discutam despre birocratie. Medicina de familie ar trebui sa aiba intotdeauna un partener precum cei de la www.bizmedica.ro.

Leave a Reply