Petreceri pentru pitici

Copiii sunt cea mai mare bucurie pe care o putem avea. Ei sunt scopul vietii si pentru ei trebuie sa ne motiveze de la o anumita varsta sa avansam in viata. Deocamdata nu am planuri de asa ceva. Copiii vor veni la timpul lor, dupa ce reusesc sa imi fac si eu un drum si sa fiu stabil pe propriile picioare. Un copil venit prea devreme nu e o nenorocire insa e destul de greu sa il cresti daca nu au suportul necesar, adica bani sau spariu sau timp. Sunt de parere ca toate trebuiesc facute la timpul lor, nu din graba.

Reusesti sa iti faci o cariera, un viitor si o familie insa nu ai o casa… toate la timpul lor insa copilul creste si are nevoie de spatiu. Eu am crescut cu sora mea intr-un apartament cu 2 camere si niciodata nu aveam loc. Cand venea timpul de aniversari sau onomastice deja era o problema. Invitam cativa prieteni si se umplea apartamentul. Astazi lucrurile sunt mult mai simple. Cei care au probleme cu spatiul pot sa organizeze evenimente si petreceri cu ajutorul firmelor de profil, ce pun la dispozitie si spatiu si personalul. In plus nu mai esti nevoit nici sa faci curat dupa ce petrecerea s-a terminat. Tin minte ai mei pierdeau cam 2 zile sa curete casa dupa o zi de nastere de-a mea sau de-a sora-mii. Firmele specializate ofera pana si ursitoate botez atunci cand ai nevoie. Pentru un eveniment unic trebuie sa apelam la specialisti.

Adevarul este ca in ziua de azi nici copiii nu se mai multumesc cu putin. Noi cand eram mici nu aveam calculatoare, nu aveam telefoane mobile smartphone, nu aveam internet si nici Facebook. Parca toti eram la fel de saraci si nu sesizam diferente asa mari de la unul la celalalt. Tin minte ca eram la liceu, in clasa a 12-a iar liceul in care am facut eu carte avea si gimnaziu 5-8. Treceam prin fata claselor si vedeam copii de 11-12 ani cu telefoane de 1000e la gat. Nu stiu cum s-ar simti un coleg de-al lor ai carui parinti muncesc pe 7 milioane de exemplu. S-a creat asa o posibilitate de a invidia pe cel din jur fara ca el sa iti faca ceva anume. Primul meu telefon mobil a fost in clasa a 12-a si dadusem pe el 200 de lei nici vorba de Iphone sau alti draci. Depinde fiecare cum e obisnuit si invatat de mic. Dupa revolutie s-a creat acea diferenta in societate, bogatii si saracii. Bogatii ajung astazi sa ofere copiilor lucruri scumpe iar cei saraci, cei care au muncit cinstit si corect o viata intreaga nu reusesc sa le ofere copiilor nici macar strictul necesar, dapai lucruri scumpe.

Oricum ar fi, o petrecere tematica nu e asa scumpa si din cand in cand toti parintii ar trebui sa mai duca copiii la cate una. Dezvolta imaginatia si personalitatea.

Leave a Reply