Pișcotereala în blogging. Pro sau contra?

Pișcotereala poate să fie chiar motivul principal pentru care unii oameni își deschid un blog. Doresc din tot sufletul să primească mici atenții din partea companiilor, în schimbul unei publicității mai subtile sau mai pe față. Pișcotereala cam la asta se referă. Primești o cutie cu 2 săpunuri ca să faci reclamă pe Facebook la acele săpunuri, sau pe blog și cam atât.

Uneori e vorba și de bani dar nu prea des și nu vă imaginați cine știe ce sume. Eu unul sunt împotriva acestui fenomen cu toate că el este perfect legal și are impact publicitar destul de bun și pentru compania în sine care vine cu propunerea.

De ce sunt împotriva pișcoterelii

În principal, eu câștig bani cu blogurile dar muncesc pentru asta. Ofer materiale publicitare scrise și niște linkuri pe site-urile proprii uneori în schimbul banilor sau în schimbul unor obiecte. Din punctul meu de vedere, pișcotereala este o găinărie și una foarte ieftină. Tu practic nu muncești nimic pentru acele produse, în afară de a le face o poză și a spune pe Facebook de unde provin și ce ai de gând cu ele. Dacă ar fi vorba despre ceva mai serios, mai complex, despre niște bani poate, aș mai înțelege dar să-ți umpli așa wall-ul de pe Facebook în fel de fel de produse în care nici măcar nu crezi, mi se pare absurd. Din acest motiv, consider pișcotereala o prostie.

Când am făcut reclamă la un obiect de calitate sau la un aliment am făcut-o pentru că am fost într-adevăr mulțumit de ele și am făcut-o pentru că mi-a plăcut. În rest, fără pișcotereală fraților. Cred că oricum mă simt companiile, nu am fost rugat niciodată de cineva pentru o asemenea campanie :))

Leave a Reply