Planificarea concediului pas cu pas

Concediul in Romania nu se poate planifica de cat cu un an de zile inainte si asta din cauza faptului ca nu stim niciodata cand vom avea liber. Patronii din tara asta sunt certati cu acordarea concediilor asa ca nu ai cum sa-ti faci planuri in legatura cu acest lucru din moment ce nu stii nici cand nici daca vei primi concediu. Eu de exemplu am fost in imposibilitatea de a-mi lua concediu doi ani la rand si asta din cauza patronilor ce au motivat ca “Nu are cine sa tina locul”… De parca era problema mea ca ei nu au suficienti angajati in firma astfel incat sa fie totul legal…

Dar asta e, viata merge mai departe si odata cu schimbarea, invatam si noi sa ne planificam un concediu. Scapam de medii ostile de munca pline de stres inutil si dam de relaxare sub forma unui concediu bine meritat. Acest concediu dupa cum spuneam se planifica dinainte cu multa vreme daca continuam sa muncim in medii ostile si putin favorabile noua ca si angajati. Cum se planifica concediul pas cu pas? Ei bine, acest lucru il vom vedea in cele ce urmeaza…

  1. Asigurati-va ca primiti unda verde de la patron pentru perioada dorita. Nu lasati discutia pana in ultima clipa ca sa va poata tranti in nas un “Nu are cine sa tina locul”… Anuntati din timp concediul.
  2. Cumparati-va bilete de avion din timp. Sunt mult mult mai ieftine. La fel si daca rezervati cazarea cu cateva luni inainte. De exemplu, aveti aici un hotel din Constanta – Costinesti unde va puteti caza la un pret foarte bun daca rezervati dinainte. Pe Vilegia.ro gasiti multe astfel de locatii pentru concediu si hoteluri ieftine. Eu de acolo ma orientez cand am de gand ceva escapada.
  3. Incepeti sa va faceti bagajele cu cateva zile inainte, nu lasati pe ultima clipa absolut nimic. Riscati sa pierdeti avioane, autocare din cauza ca nu gasiti slapii de plaja preferati.
  4. Nu luati la voi 3 valize cu haine, luati doar ce considerati ca veti purta. Bagajele extra costa si sunt bani dati degeaba.
  5. Nu plecati cu multi bani cash la voi, asigurati-va ca ale voastre carduri de credit nu au limite foarte joase. E posibil sa aveti o urgenta in strainatate.
  6. Informati-va din timp in legatura cu obiceiurile, numerele de urgenta ale tarilor in care vreti sa mergeti daca concediul are loc in strainatate.

Leave a Reply