Poduri peste suflete

Relatia dintre om si animal s-a bazat intotdeauna pe doua lucruri, pe instinct si pe afectiune. Daca te uiti in orice parc, observi batrani ce isi plimba agale catelul, observi tineri care se joaca cu animalul lor de companie. Practic, denumirea de animal de companie se leaga in special de relatia stabilita intre stapan si necuvantator. De multe ori, aceste necuvantatoare au mai mult bun simt si mai multa omenie decat multi dintre noi, insa aceasta este o alta discutie pe care o voi detalia cu alta ocazie.

Am observat totusi faptul ca desi tuturor ne plac animalele si foarte multi dintre noi avem cate unul acasa, foarte putini sunt cei care il mai duc din cand in cand la un cabinet veterinar. Se intampla exact aceeasi chestie ca la noi, oamenii, adica mergem la doctor doar atunci cand nu se mai poate. Mai gasesti cabinete de urgente veterinare in Bucuresti, insa in alte orase nu prea sunt din pacate. Nu vreau sa ma gandesc la ce patesc cei care locuiesc intr-un oras precum Severinul si au nevoie de un medic veterinar in toiul noptii. Norocosi cei ce se pot lauda cu un cabinet veterinar non stop din Bucuresti.

Important este sa intelegem faptul ca putem preveni aceste probleme de sanatate ale animalelor daca le facem carnet de sanatate, daca ii vaccinam la timp si daca ii mai ducem din cand in cand la doctor pentru controale periodice. Stiu ca foarte multi evita aceste controale din cauza lipsei banilor, insa atunci cand iti asumi responsabilitatea cresterii unui animal de companie, trebuie sa stii dinainte ca vor fi si niste costuri destul de mari cu intretinerea acestora. Cainii de exemplu nu sunt bibelouri sa stea unde ii pui, au nevoie pe langa afectiune si de ingrijire medicala de specialitate si calitate.

Leave a Reply