Polițistul ucis în gară este rezultatul a 30 de ani de nimic

În urmă cu câteva zile, un debil mintal a înjunghiat un polițist fără absolut nici un motiv (în afară de faptul că ura oamenii cu epoleți) într-o gară. Drama este cu atât mai mare cu cât omul avea copii, era tânăr, etc, nici nu am să mai vorbesc despre chestia asta întrucât îmi face sincer rău. Am să discut însă despre motivul pentru care s-a întâmplat această nenorocire pentru că în spatele motivului criminalului, există și un motiv social, un motiv pentru care societatea a permis o asemenea crimă.

Acel polițist a fost ucis în gară pentru că timp de 30 de ani sau aproape 30 câți au trecut de la Revoluție, nimeni nu a avut în gând să ducă România un pas mai departe. Nu, toți cei care s-au perindat pe la putere au avut grija propriilor interese, nicidecum să facă ceva pentru țara asta. Unde sunt cei 20.000 de polițiști lipsă? În ce țară polițiștii neînarmați mai patrulează singuri, de nebuni? În ce țară polițiștilor le mai este teamă să apese pe trăgaci atunci când viața le este pusă în pericol?

Sunt evident întrebări retorice fără răspuns. Nu există decât degete îndreptate către clasa politică. Toate paraditele au fost la putere așa, în vizită doar, nu s-au implicat în absolut nimic. Băi dar nimic nimic. Înțelegeți ce înseamnă nimic? Unde sunt autostrăzile? Unde sunt polițiștii de pe stradă? De ce avem cele mai aglomerate închisori din UE? Păi e simplu: pentru că nu avem poliție pe stradă de care să se teamă infractorii. Păcat, am fi putut avea o țară frumoasă, nu o mizerie cum a ajuns la aproape 30 de ani de la Revoluție. O revoluție despre care din ce în ce mai mulți încep să spună că a fost degeaba.

Leave a Reply