Poti sa fii altfel?

E o intrebare la care inca nu am gasit raspuns. Mie imi place sa cred ca tinerii si generatiile care vin din urma vor intelege in al 12-lea ceas faptul ca a copia ce vezi in jur nu inseamna personalitate. Ce vezi la televizor si iei drept exemplu nu e personalitate. Ce vezi pe internet si faci in realitate nu e personalitate. Atata timp cat societatea romana va fi captiva copiatului fara a judeca inainte daca e bine sau rau sa copiezi pe cineva, tot mai putini vor fi tinerii cu personalitate.

Personalitatea creste odata cu tine si se dezvolta odata cu varsta si cu hobby-urile tale. Incepi sa vrei ceva si sa doresti. De ce sa nu iti cumperi o pereche de ochelari de soare Polaroid? Indiferent ca o tara intreaga poarta alta marca. Exact aceeasi chestie o regasim si in marcile de masini ce circula pe strada, zilnic, pe langa noi. Toti isi cumpara Audi, VW si BMW, de parca alte marci nu ar mai exista. Exista si alte marci, insa risti sa fii judecat daca le vei cumpara. Romanii judecat mult, stramb si inexact, mai bine zis superficial.

De ce sa nu ai niste ochelari polarizati? De ce sa nu porti niste lentile de contact colorate permanente? Poti sa fii altfel si trebuie sa o faci mai devreme sau mai tarziu. Plafonarea la nivelul societatii cu mentalitate colectiva de copiere nu este o solutie. Nimeni nu isi doreste asta. Cu totii ne dorim sa avansam, sa invatam sa gandim, mai bine, mai mult. Copiatul din cate stiu eu se pedepseste cu nota 1 la scoala, asa ca in scoietate vei fi la treapta 1 din 10 atata timp cat refuzi sa fii altfel. Schimbarea trebuie sa apara in mentalul colectiv pana nu e prea tarziu!

Leave a Reply