Prea puține afaceri originale în online-ul românesc

Online-ul românesc este din ce în ce mai similar cu offline-ul. Majoritatea afacerilor care se desfășoară în online sunt magazine în care se face un lucru destul de simplu: se cumpără mai ieftin și se vinde mai scump. Parcă ne-am trage din vechii negustori greci, parcă am fii țara negoțului frate, fiecare om vrea să câștige bani dintr-o afacere extraordinar de simplă, fără să aibă mari bătăi de cap. Ce-i mai simplu decât să cumperi un rahat cu 2 lei și să-l vinzi cu 4 lei?

Spiritul ăsta de antreprenor de carton pare să se aprindă în tot mai mulți români care au impresia că dacă au un magazin gata, sunt mari afaceriști. Românii caută profitul, nu afacerea pe termen mediu și lung. Românii caută să câștige acum, repede și mult, de-asta și online-ul a ajuns un loc în care găsești calitatea asemenea acului în carul cu fân. Ideea e simplă: iei cu 1 lei și vrei să vinzi cu 5. Investești în ceva SEO agresiv ca să ai clienți și gata afacerea, nu contează că ai adus pe piață încă un magazin ce sufocă nișa, nu ai contribuit cu nimic la dezvoltarea online-ului.

Livrez Dragoste- Atelierul de scrisori este una dintre afacerile originale pe care le-am zărit pe net în ultimii ani și care sincer să fiu, mi se pare genială. Practic trimiți o scrisoare personalizată scrisă foarte caligrafic oriunde în lume. Da, e ceva frumos, ceva unicat. Ce? Credeți că tipele care se ocupă nu puteau să ardă un magazin online în care să vândă chinezării scumpe cumpărate la bani de nimic? Le doresc mult mult succes și sper să descopăr mai des idei de-astea originale.Livrez Dragoste- Atelierul de scrisori

Leave a Reply