Pregatirea masinii pentru sezonul rece

E al doilea an de cand am masina si pot spune ca e destul de costisitoare intretinerea ei. Din pacate, am nevoie de ea. Nu mi-am luat masina “bengoasa”, ci de consum. Mi-am luat un Renault care imi consuma sub 5% afara si 6.5% in oras de care sunt foarte multumit. Ei bine, saptamana trecuta i-am facut si eu schimbul de ulei. Intr-un an de zile am facut peste 15 mii de km si era necesar. Am cumparat niste ulei pentru motor de pe internet si am scapat de o grija. Atunci cand vine vorba despre lubrifianti pentru autoturisme, pot spune ca pe internet sunt mult mai ieftini.

La atelierele de schimbat uleiul te lovesti mereu de povestea “cu uleiul nostru”. Un ulei care bineinteles ca e mult mai scump ca in mod normal. Multora nu le ajunge tariful pentru schimbat uleiul, mai umfla si pretul uleiului in sine daca alegi varianta lor.

Am gasit la Star Lubricants uleiul de care masina mea avea nevoie. Stiti foarte bine ca nu poti sa bagi orice tip de ulei, e in functie de tipul motorului, de capacitatea cilindrica si asa mai departe. E bine sa facem schimbul de ulei la timp, altfel, o ungere proasta poate duce la defectiuni grave ale motorului. Cu timpul, uleiul isi pierde si isi schimba proprietatile, mai ales daca facem un numar considerabil de kilometri.

Romanii din cate am vazut nu prea au grija de masini, vor sa traga pe ele pana se dezmembreaza, insa nu investesc 1 leu macar in reparatii. Apoi, cand se strica vine epica uimire “pai a mers pana acum”… Da, parca masina ar fi perpetuum mobile sa mearga la infinit fara sa se strice, daca adaugi si faptul ca nu sunt intretinute… ce sa mai zici? Sa speram la mai bine doar.

Leave a Reply